Boca Tielt Peter Triest

Boca Paints verankert zich helemaal in West-Vlaanderen

TIELT – De verfgroep Boca Paints heeft recent zijn vijfde Service Center geopend in West-Vlaanderen. Met het nieuwe Service Center in Tielt wordt resoluut de kaart van de ‘beleving’ getrokken. Met haar vijf vestigingen is het West-Vlaamse Boca Paints al jarenlang een vaste waarde voor verf, behang, vloer en raamdecoratie. Boca Paints is een groothandel in verf en decoratie. De klanten zijn vooral vakmannen en schilderwinkels (kleinhandel). Boca Paints werd opgestart door de familie Bouckaert en behoort recentelijk tot de holding Thiry Paints.

Het nieuwe Service Center wil een stimulans bieden aan bezoekers om hun persoonlijke smaken en voorkeuren op vlak van interieurinrichting zo goed mogelijk in kaart te brengen.  Klanten kunnen er onder meer terecht om hun keuzes te toetsen aan verschillende scenario’s, wat hen in staat stelt om efficiëntere, duurzame en gerichtere beslissingen te maken voor elk interieurproject. “In een tijd waarin de keuzemogelijkheden zich opstapelen, vaak aangewakkerd door de eindeloze vloed aan resultaten die online te vinden zijn, willen we onze jarenlange kennis en ervaring in de schaal werpen om onze klanten nog gerichter te kunnen adviseren”, verduidelijkt CEO Peter Triest. Zowel renovatiebedrijven als schilders en schrijnwerkers kunnen er terecht om de nieuwste producten uit te testen, ideeën uit te wisselen of te onderwerpen aan de totaalexpertise van de geheelinrichter. “Deze strategie zal ons in staat stellen om onze knowhow op een intelligente en innovatieve manier aan onze klanten voor te leggen”, aldus nog Triest.

Sterke identiteit

Boca Paints werd in de zomer van 2018 overgenomen door Thiry Paints. Het moederbedrijf, dat ondertussen 28 vestigingen heeft over heel Vlaanderen, beklemtoont daarmee het belang om te blijven inzetten op een sterke lokale aanwezigheid. Door diverse overnames is Thiry Paints in enkele decennia immers uitgegroeid tot de onbetwiste marktleider op vlak van verf, behang, vloer en raambekleding. “In het huidige landschap van interieur en decoratie zien we het als een verrijking om ons als grote speler te verankeren in Vlaanderen”, zegt Peter Triest. “Door verdieping en schaalvergroting kunnen we onze marges blijven hanteren en bovendien sterke acties garanderen, wat onze klanten alleen maar ten goede komt.”

De Thiry Paints groep kiest voor een sterke gezamenlijke merkidentiteit en doorgedreven marketing, gekoppeld aan een doeltreffend klantenbeleid. Het bedrijf plant de komende twee jaar nog meer overnames, en de opening van nieuwe centra om op die manier haar wortels in de regio nog dieper te verstrengelen.