VDV_Afbeelding

VDV Advocaten geeft kick-off van VDV-iLaw

De meerderheid van de bedrijven komt vroeg of laat in aanraking met IT-recht. En wat momenteel nog een niche is, zal al snel uitgroeien tot een grotere rechtspraktijk. Daarom opent VDV Advocaten uit Roeselare VDV-iLaw. Het nieuwe kantoor, gevestigd in MeetDistrict Gent in de Ghelamco Arena, focust specifiek op deze materie en stelt zich op 10 december graag aan u voor tijdens een informatief kick-off event.

Als bedrijf actief in de cloud, maar ook voldoende beschermd? Uw onderneming implementeert een softwaresysteem dat niet naar behoren functioneert? Of nog steeds aan het worstelen met GDPR, terwijl er hoge boetes tegen het niet naleven van deze wetgeving bestaan? De nood aan IT-recht schuilt soms in een klein hoekje.

“De technische evolutie staat niet stil, wat de wetgeving steeds complexer maakt. Bedrijven zien het bos door de bomen niet meer. Daarom stellen we ons met VDV-iLaw op als vertrouwenspartner. Enerzijds om problemen rond IT-wetgeving op te lossen. Anderzijds en vooral om adviezen te geven zodat klanten zich op lange termijn op hun core business kunnen blijven focussen”, stellen Koen Vandenberghe, Maarten Verhaghe en Amélie Vandenberghe van VDV iLaw. Advies en begeleiding rond GDPR, IT-contracten, ondernemen via internet, It-fraude, privacyproblematiek, Intellectual Property zijn een greep uit de oplossingen waarmee VDV iLaw zich profileert.

Sterke structuur

De grote kracht van VDV-iLaw is de symbiose en verbondenheid met VDV Advocaten. “Een probleem staat nooit op zichzelf en is vaak met andere rechtstakken verbonden. Een werkgever die bijvoorbeeld het e-mailverkeer van een werknemer controleert en op basis daarvan die persoon ontslaat, valt zowel onder IT-recht als arbeidsrecht. Met de expertises van beide kantoren, vinden we de oplossing steeds binnenshuis.”

In Gent komt VDV-iLaw terecht in een dynamische omgeving van jonge bedrijven en bovendien strategisch gepositioneerd om klanten uit Brussel en Gent nog beter te bedienen.

Kick-off

Op 10 december nodigt VDV-iLaw bedrijven en ondernemers uit voor haar kick-off. Na een korte verwelkoming en voorstelling door Mr. Antoine Van Eeckhout, vennoot van VDV Advocaten, volgen er drie boeiende informatiesessies.

Maarten Verhaghe, advocaat bij VDV-iLaw, bespreekt de mogelijkheden en risico’s van 5G. Matthias Van Der Haegen, assistant professor in Digital Legal Studies in Maastricht (Law & Tech Lab), heeft het op zijn beurt over voorspellende rechtspraak en welke rol robots daarin hebben. Tot slot trekt Koert Van Espen, managing partner van Apogado, de kaart van datasecurity.

Afspraak in MeetDistrict Gent in de Ghelamco Arena met start om 19u30. De eerste spreker is voorzien om 20u15. De avond wordt afgesloten met een netwerkmoment, een hapje en een drankje. VDV-iLaw heeft u er graag bij. Inschrijven kan via deze link.