BRUGGE, SHANGHAI – Brouwerij De Halve Maan is al 10 jaar actief in China, en heeft er sedert meerdere jaren ook een eigen import bedrijf en verkoopkantoor opgestart voor de opbouw van haar activiteiten. Met kantoren in Beijing en Shanghai is De Halve Maan een van de weinige Belgische brouwers die een eigen team verkopers boots on the ground heeft in China. Het team legt zich toe op de bouw van de merken Brugse Zot en Straffe Hendrik in het super premium segment van de Chinese markt. De toenemende koopkracht en interesse voor luxe import goederen in China geven de brouwerij nu extra groei opportuniteiten.
Tijdens de Economische missie die deze week doorgaat, en onder leiding staat van Prinses Astrid, zal managing director Xavier Vanneste 2 nieuwe distributiecontracten afsluiten die de uitbouw van de speciale bieren van de brouwerij verder zullen mogelijk maken. Er wordt een contact gesloten met de heer Yu Tao van het bedrijf Qinhuangdao, dat de distributie van de bieren zal verzekeren in het Noord Oosten van China en Hebei. Met de heer Zhi Fei van het bedrijf Hangjiuhui zal nog een 2e contract worden getekend voor de distributie in de provincie Fuzhou. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in de distributie van hoogwaardige bieren in de lokale markt.
Lancering Blanche de Bruges
Ook in het kader van de economische missie zal de brouwerij haar nieuwste bier lanceren in China: Brugs Tarwebier, het bier waarvan De Halve Maan eerder dit jaar nog de productie en commercialisatie overgenomen heeft van Alken Maes/Heineken. Een authentiek witbier zoals Brugs Tarwebier heeft veel potentieel in Azië, door haar lichte alcoholgehalte en kruidige smaak met koriander en sinaasappelschillen combineert het goed met de Aziatische keuken. Dat het bier nu opnieuw door de originele familie in Brugge wordt gebrouwen volgens het oorspronkelijke recept spreekt de Chinezen nog meer aan. De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé zal woensdag op een ceremonieel event in China persoonlijk de eerste glazen Brugs Tarwebier tappen.
Brugs Tarwebier is in het buitenland ook bekend als ‘Blanche de Bruges’ wat ook de commerciële benaming van het bier zal zijn in China. Na het succes van Brugse Zot en Straffe Hendrik in de Chinese markt verwacht de brouwerij ook met het witbier “Brugs Tarwebier” een echte voltreffer te hebben. De brouwerij heeft mooie groeiverwachtingen voor Azië, en investeert momenteel volop in de bouw van extra capaciteit om de groeiende vraag naar de bieren te kunnen volgen.