Limburg bedrijven contactdagen

Kortrijk Xpo organiseert kopie van ‘Bedrijven Contactdagen’ in Limburg

KORTRIJK – Op 20 en 21 november 2019 organiseert Kortrijk Xpo in samenwerking met Voka Limburg de eerste editie van het grootste netwerkevent van Limburg: de Bedrijven Netwerkdagen, zeg maar een kopie van het succesrijke businessconcept Bedrijven Contactdagen (begin december opnieuw in Kortrijk). Dit gloednieuwe B2B-event dat doorgaat in Hasselt biedt een uniek overzicht van 125 Limburgse bedrijven uit zowel de industrie, toelevering, klein- en groothandel, transport als de bouw- en dienstensector. Zij presenteren er hun nieuwste producten, diensten en strategieën met als doel nieuwe partners te ontmoeten en samenwerkingen te realiseren binnen de Limburgse regio.

In dit digitale tijdperk is het fysiek samenbrengen van ondernemingen en ondernemers cruciaal om onderlinge business opportuniteiten te ontdekken en ondernemerschap te stimuleren. Als cross-sector netwerkevenement speelt Bedrijven Netwerkdagen hier 100% op in. Het event geeft een boost aan samenwerkingen binnen sectoren, maar helpt ook bij het creëren van nieuwe synergiën en opportuniteiten. Onder het motto ‘Zakendoen in eigen streek’ heeft Bedrijven Netwerkdagen als doel de lokale economie van bedrijvig Limburg een extra dynamiek te geven. De eerste editie wordt woensdag aanstaande officieel geopend door Tom Vandeput, gedeputeerde bij het Provinciebestuur Limburg.

Naast het netwerken op de beursstanden biedt Bedrijven Netwerkdagen ook een programma van gratis workshops en opleidingen aan. Op de eerste beursdag (woensdag 20 november) kunnen beursbezoekers gratis Big Refresh-sessies bijwonen rond de thema’s HR & talentontwikkeling, sales & strategie en juridische topics. De tweede beursdag (donderdag 21 november) staat alles in het teken van innovatie en dit in samenwerking met het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) worden georganiseerd. Bovendien organiseert Voka Limburg op donderdagavond het inspiratie-event ‘ZigZag naar 2029’ samen met een een aantal innovatie-ambassadeurs. Keynotesprekers Ramon Vullings en Gino Vaes zullen elk hun visie geven. Als kers op de taart wordt ook de Limburgse Innovatie Award uitgereikt.