TVH Technical_Traineeships_TVH

TVH maakt zélf witte raven van zijn medewerkers

WAREGEM – Meer en meer bedrijven zorgen voor interne vorming- en opleidingstrajecten voor hun personeel, in de hoop om zo een antwoord te vinden op de krapte in de arbeidsmarkt. TVH vierde zopas de het succesvol einde van een traineeship ’technical purchaser’ (BCTP) en ’technical advisor’ (BCTA). Dankzij deze op maat gemaakte traineeships kunnen deelnemers meteen als technisch aankoper of opzoeker bij TVH aan de slag.

TVH is een wereldspeler op het vlak van heftrucks en industriële voertuigen en onderdelen voor die machines. Maar zelfs grote bedrijven kampen met HR-problemen en zoeken vaak tevergeefs naar de witte raven die ze zo nodig hebben. Interne traineeships zorgen voor een deel van de oplossing. De ‘afgestudeerden’ kunnen na het behalen van hun diploma meteen aan de slag in hun nieuwe functie.

De traineeships BCTP en BCTA zijn twee door TVH op maat gemaakte trajecten waarbij technische kennis wordt aangeleerd die in het bedrijf sterk nodig is. Twee maanden lang kregen cursisten 8 uur per dag theorie- en praktijklessen. “In september startten dit jaar 10 trainees, een grotere groep dan gewoonlijk”, aldus Hermien Wittouck, learning en development specialist bij TVH. “Dit is het derde jaar dat we het traineeship organiseren. Want het blijft moeilijk om de juiste profielen met de nodige kennis, bijvoorbeeld over hydraulica, te vinden. Met dit traineeship zetten deelnemers de eerste stap naar specialisatie, en kunnen ze nadien meteen bij ons aan de slag in een interessante job.”