Furnier Sam

Sam Furnier tovert Dirk Wynants (Extremis) uit zijn hoed

PROVEN – Consultant en business coach Sam Furnier (Perfect Talent uit Waregem) pakt eind deze maand (28 november) uit met een nieuw initiatief dat hij vanaf volgend jaar 5 maal per jaar wil organiseren. Het betreft ontbijtsessies waar bedrijfsleiders geconfronteerd worden met een aantal boute stellingen rond hete hangijzers en beter werken (hoe laat ik mijn mensen met plezier werken, kunnen we de hoge prestatiedruk compenseren en hoe,  voordelen en valkuilen van managementteams, voor en nadelen van het hebben van een vennoot, enzovoort). Niemand minder dan Dirk Wynants charismatisch bezieler en CEO van Extremis, mag de spits afbijten in een thuiswedstrijd (Proven, waar Extremis is gevestigd). 

Wynants zal één centraal thema behandelen en bespreken: hoe kan biophelic design helpen om de de prestatiedruk te compenseren? De intrigerende relatie tussen architectuur en natuur gaat steeds verder. Natuur in de architectuur is in eerste instantie terug te vinden in de vorm, met name als inspiratiebron, voorbeelden te over. De laatste decennia zien we de biomimetica (of biomimicry) erg in opkomst: het imiteren van de geëvolueerde natuurlijke principes natuur om menselijke toepassingen uit te vinden of te verbeteren. Tenslotte zijn er ook de materialen. Materialen rechtstreeks uit de natuur – in pure of bewerkte vorm – zijn erg in opkomst.

Biophilic design komt neer op de ‘ervaring’ van de ruimte, de omgeving en het gebouw. Hoe beleef je het, wat zie je, hoe voel je je, enzovoort? Er van uitgaande dat de meest getrouwe ervaringen te vinden zijn in de natuur (gezien onze oorsprong met de natuur) laat je de gebruiker van een biophilic gebouw deze verbindingen ervaren. Iedereen begrijpt de positieve effecten van natuurlijke elementen als daglicht, planten, zicht op groen en bijvoorbeeld natuurlijke ventilatie. Zij verbeteren de productiviteit, verminderen de ziektedagen van de werknemers, bevorderen het leren, geven minder stress en zorgen ervoor dat patiënten sneller herstellen.

info: https://starttobesmartt.be/ontbijtsessie/