de-jonkman-1

Gault&Millau strooit met restaurant sterren

ROESELARE – In aanwezigheid van de pers en van meer dan 1.000 professionals uit de restaurantsector werd de editie 2020 van de Gault&Millau Gids voorgesteld, de zeventiende op rij. De anonieme inspecteurs van de gids hebben dit jaar in België en Luxemburg meer dan 1.300 restaurants gerecenseerd, waaronder ook 130 nieuwe adressen. Top of the bill in West-Vlaanderen is De Jonkman (Brugge) van meesterkok Filip Claeys dat 18 op 20 haalde en ook de beste bierkaart kon voorleggen.

Ook het in Oostduinkerke gevestigde Willem Hiele schuift met 16/20 een categorie op. Twee jaar geleden was de Koksijdenaar voor Gault&Millau de culinaire ontdekking van het jaar. Hij staat intussen ook op de lijst van tweehonderd beste restaurants in Europa. Willem en zijn vrouw Shannah hebben een eigen visie ontwikkeld op gastronomie. Het heet dat een bezoek aan Willem Hiele een belevenis is.

De ‘prijs & plezierverhouding’ van het jaar ging naar restaurant Mout in Damme. Verrassende nieuwkomers zijn, met 13,5 op 20, de Bellegemse eetgelegenheden Le Coucou en Argendael, die in vogelvlucht op amper één kilometer van elkaar gelegen zijn.

Meer info: www.gaultmillau.be