Balta-Gevel-Waregem-05-voorstelling-HR.indd

Balta gaat voor meer blauw en fun op het bedrijf

SINT-BAAFS-VIJVE – Balta, de grootste tapijtfabrikant van Europa, lanceert een nieuwe en grootschalige rekruteringscampagne die inspiratie haalt uit de energie en het enthousiasme van de eigen werknemers die als ambassadeurs worden opgevoerd. Voor de gelegenheid hebben ze zich aan een blauwe verkleedparty gewaagd. Rekruteren mag ook fun zijn.

Op het hoofdkantoor in Sint-Baafs-Vijve wil Balta vacatures invullen voor tientallen verschillende functies. Daarbij biedt het uitstekende carrièremogelijkheden voor kandidaten met potentieel. Met dit in het achterhoofd richt Balta zich nu tot zijn eigen medewerkers als inspiratiebron voor de campagne. Kris Willaert, HR-directeur bij Balta, licht toe: “Er bestaat geen betere inspiratiebron voor onze rekruteringscampagne dan onze eigen medewerkers die hun carrière momenteel uitbouwen bij Balta. Zij weten als geen ander dat je binnen onze onderneming mooie loopbaanmogelijkheden hebt. Een overweldigend aantal werknemers uit verschillende afdelingen van ons bedrijf waren zeer enthousiast om mee te werken aan de campagne en zichzelf een nieuwe look te geven met een blits tapijtkapsel.”
Het uithangbord van de nieuwe campagne is een opvallende banner aan de gevel van de Balta weverij in Waregem, met daarop portretten van medewerkers in hippe blauwe kapsels. Speciaal voor de campagne werd er ook een jobsite ontwikkeld: baltajobs.com. Met kuiven, hanenkammen, baarden en bobs zet de ‘Grow your Talent’-campagne de verschillende carrièremogelijkheden bij Balta in de kijker. Omdat Balta een nieuwe talentvolle generatie wil aantrekken, heeft het bedrijf een online toepassing ontwikkeld waarmee je een foto kunt uploaden en jezelf een prachtig blauw ‘bouffant’ kapsel kan geven.