elisabeth35

Koningin in spe krijgt West-Vlaams cadeau

OOSTENDE – De voorbije dagen werd prinses Elisabeth, dochter van het Belgische koningspaar, gevierd voor haar achttiende verjaardag. Daar horen uiteraard geschenken bij. Vanwege de regering kreeg ze een honderd procent West-Vlaams cadeau aangeboden, een cadeau om bovendien u tegen te zeggen.

De lieftallige prinses, oudste dochter van en daarom troonopvolgster, krijgt zowaar een naar haar genoemd windmolenpark als geschenk. Vlak voor de West-Vlaamse kust is een windmolenpark in volle ontwikkeling. Het gebied is 281 vierkante kilometer groot en omvat alle parken die tussen 2020 en 2030 worden gebouwd. Het toekomstige windmolenpark moet voorzien in om en bij de 10 procent van de totale Belgische behoefte aan elektriciteit, geen habbekras dus.

Het was minister van de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) die het nieuws mocht bekend maken. Hij bestempelt het cadeau van de regering als symbolisch, omdat de investering in dit off shore energiepark ook de toekomst van de klimaat- en energie ambities van België aantoont.