W4W 20191029_W4W2030_MIWVL

West4Work trekt alle registers open over de West-Vlaamse arbeidsmarkt

BRUGGE – WEST4WORK 2030 – een initiatief van POM West-Vlaanderen, VDAB, Stad Brugge en Hogeschool Vives – trekt op dinsdagnamiddag 29 oktober alle registers open. Maar liefst 24 topsprekers brengen hun glazen bol mee naar de campus van VIVES en gunnen onze provincie, vanuit hun sector of expertise-domein, een blik in de toekomst van de West-Vlaamse arbeidsmarkt. Bijna 500 deelnemers tekenen alvast present voor dit slotevent van de WEST4WORK arbeidsmarkt roadshow die dit jaar doorheen West-Vlaanderen trok. Founding father en bezieler van het HR-project is Bram Bruggeman die er in 2015 voor het eerst mee uitpakte. Nu lijkt het al een klassieker en alvast een niet te missen afspraak voor HR-adepten.

WEST4WORK werd in 2015 opgestart door VDAB, POM West-Vlaanderen en de West-Vlaamse RESOC’s en heeft zich inmiddels ontpopt tot een sterk West-Vlaams merk met een ruim netwerk en een sterk verbindend potentieel. Het netwerk wil meer samenwerking in West-Vlaanderen creëren: werkgevers, middenveld, onderwijs, sociale partners, beleidsmakers, … Het is de ambitie van WEST4WORK om schouder aan schouder de krapte en uitdagingen op onze West-Vlaamse arbeidsmarkt aan te pakken.

Meer dan 1000 deelnemers lieten zich dit jaar door een of meerdere WEST4WORK sessies inspireren aan de hand van diverse workshops, keynotes, infomarkten en arbeidsmarktsymposia. De focus lag hierbij telkens op een andere sector zoals horeca, bouw, maakindustrie en zorg.

Alle vragen

Tijdens WEST4WORK 2030, de slotsessie van deze roadshow, zullen heel wat vragen over de toekomst van de West-Vlaamse arbeidsmarkt aan bod komen: Kunnen we het redden zonder de babyboomgeneratie? Spreken we nog over diversiteit of wordt dit het nieuwe normaal? Welke impact zullen cobots, 5G en andere technologische ontwikkelingen hebben op onze arbeidsmarkt? Welke jobs zullen er sneuvelen en welke komen er bij? Is ons werk eindelijk werkbaar tegen dan? Over welke sleutelcompetenties moet een werknemer in 2030 beschikken? Hoe gaan we om met leren in 2030 en hoe zal het onderwijs hier op inpikken? Enzovoort.

Deelname is gratis maar inschrijven (tot 24 oktober) is wel vereist: https://roadshow.west4work.be/roadshow/6/2030/