Club Brugge Belfius Basecamp klein

Daikin maakt buitenbeentje van Club Brugges oefencomplex

OOSTENDE, KNOKKE – Als Club Brugge momenteel hoge sportieve toppen scheert, dan heeft Daikin -dat zijn Europese thuisbasis heeft in Oostende- daar misschien ook verdienste aan. Het van origine Japanse bedrijf  gaf op het gloednieuwe oefencomplex in Knokke alvast een opgemerkt visitekaartje af. Het Daikin gebouwbeheersysteem, de Intelligent Touch Manager, regelt het hele gebouw alvast op een efficiënte manier en vanaf één centrale interface. Deze gebruiksvriendelijke interface verzamelt alle klimaatregelingsunits en maakt het mogelijk om de verwarming, koeling, warmwaterproductie, ventilatie van overal en op elk moment te regelen om zo het optimale comfort en meest efficiënte energieverbruik te bereiken.

De tijd van Club Brugge en de toenmalige oubollige thuisbasis De Klokke liggen al een tijdje achter ons. Het nieuwe oefencomplex in Knokke mag omschreven worden als state-of-the-art (zie ook https://www.facebook.com/watch/?v=1324916531005299). Er werd geopteerd voor een totaaloplossing van het binnenklimaat. Getekend Daikin. De verschillende ruimtes  hebben elk hun binnen klimaatnoden, vond Club Brugge. In de sporthal en fitness, waar de spelers sporten en zweten – No Sweat, No Glory! -, is de luchtvochtigheid hoger dan pakweg in de vergaderzaal. Daar is het dan weer belangrijker de temperatuur constant te houden en dit rekening houdend met de bezetting. Om aan deze eisen te voldoen, werd gekozen voor het flexibele Daikin VRV-systeem dat elke ruimte apart kan bedienen en een optimaal comfort garandeert. Niet enkel moeten de ruimtes de ideale temperatuur hebben, ook de luchtkwaliteit moet steeds gegarandeerd zijn. Een goede ventilatie is daarom onontbeerlijk. De centrale  luchtbehandelingskasten voeren warme, vochtige en zuurstofarme lucht af en koele, zuurstofrijke en droge lucht aan. Als een speler van Club Brugge deze winter problemen heeft aan de luchtwegen, dan is Daikin daar misschien ook mee debet aan, of niet?

Gepriviligeerde relatie

Daikin was tot vorig jaar shirtsponsor van Club Brugge, en nu partner, en dat verklaart uiteraard waarom het bedrijf de deal naar zich kon toehalen. In het oefencomplex in Knokke werken een honderdtal mensen, onder meer de A-kern, de beloften, de U19, de coaches en de medische staf. De nieuwe site ademt en straalt ‘state of the art’ uit en daar heeft Daikin met zijn expertise zeker zijn steentje toe bijgedragen. Nu nog afwachten of dat alles naar sportieve roem zal leiden?