busworld

Busworld maakt zich op voor eerste editie buiten Kortrijk

ROESELARE – De familie Glorieux is klaar voor de eerste editie van Busworld buiten Kortrijk. De vakbeurs, de grootste in zijn soort ter wereld, koos voor het Heizelplateau van Brussel wegens plaatsgebrek in Kortrijk Xpo, waar tot honderd en meer potentiële standhouders moesten geweigerd worden. Busworld is het geesteskind van Luc Glorieux die in 1971 begon met de nichebeurs. Inmiddels heeft dochterlief Mieke Glorieux de fakkel overgenomen.

Bij de laatste editie (2017) tekende Busworld Europe voor een bezetting van 52.130 vierkante meter in Kortrijk Xpo. De beurs die in 1971 werd gesticht door Luc Glorieux, groeide de voorbije decennia uit tot een heuse hit, met 34.000 bezoekers en 350 exposanten uit 33 landen. In Brussel wordt straks (18 tot 23 oktober) een grote stap voorwaarts gezet. De beschikbare ruimte bedraagt er bijna de helft meer (44 procent) dan in Kortrijk en in plaats van 350 exposanten kunnen nu 511 bedrijven hun plaats opeisen. Duurzaamheid is meer dan ooit hét centrale thema op de 25e editie van Busworld. Er wordt uitgekeken naar de opmars van de volledig elektrische bussen voor het binnenstedelijke vervoer. Hybride bussen zijn in die zin slechts een tussenstap naar meer, aldus experts.

Nog dit: Kortrijk Xpo verdwijnt niet helemaal uit beeld bij de organisatie Busworld Europe in de hoofdstad. Kortrijk Xpo mag in Brussel immers alle ondersteunende diensten verlenen om van de beurs een succes te maken in de hoofdstad. Het kreeg daarvoor een mandaat. Volgens Saskia Soete de Boosere gaat het om het verlenen van alle logistieke diensten die bij het opzetten van een beurs komen kijken. Kortrijk Xpo heeft een gigantische expertise ter zake. Acht medewerkers van Kortrijk Xpo hepen nu de Brusselse editie Busworld dl