Savaco 19 CarlRik-CEOs-Savaco

Savaco rijst boven Gent, maar niet eenzaam en grijs

KORTRIJK – Het Kortrijkse IT-bedrijf Savaco opent een kantoor in de Gentse co-working space The Hive. Hiermee wil Savaco zijn groei faciliteren, medewerkers extra comfort bieden en toegankelijker zijn voor klanten in Oost-Vlaanderen. Om het met een woordspeling op de woorden uit het Vlaamse volkslied Klokke Roeland te zeggen: boven Gent rijst, maar niet eenzaam en grijs, Savaco, zinbeeld van het heden.

Met inmiddels al 150 medewerkers is Savaco de laatste jaren stevig gegroeid. En daar komt in de nabije toekomst niet meteen verandering in. Het bedrijf blijft op zoek gaan naar nieuwe medewerkers, vooral technologie-adviseurs, consultants en salesprofielen. De nieuwe kantoorruimte in het centrum van Gent is bedoeld om het comfort van de medewerkers te verhogen en om nieuwe medewerkers, ook als ze niet meteen in de buurt van Kortrijk wonen, aan te trekken. “Door een nieuw kantoor te openen, willen we hen de mogelijkheid geven om dicht bij de klanten te werken”, zeg CEO Carl Sabbe. “Tegelijk geloven we dat een werkplek in een stad als Gent ons zal helpen om nieuwe medewerkers aan te trekken in Oost-Vlaanderen.”
Volgens Co-CEO Rik Vandemoortele groeit het aantal klanten in Oost-Vlaanderen systematisch. Savaco vond in Gent onderdak bij The Hive, een innovatieve co-workingspace in het hartje van de stad. “Deze locatie op 100 meter van het station Gent-Dampoort is niet toevallig gekozen”, gaat Carl Sabbe verder. “Met ons nieuwe kantoor willen we ook onze ecologische voetafdruk verder verkleinen. The Hive is hiervoor perfect gelegen: het station is op wandelafstand en ook met de fiets is The Hive perfect bereikbaar. Voor medewerkers die in de buurt van Gent wonen, is dit dus een duurzaam alternatief voor ons kantoor in Kortrijk. Op die manier past het openen van een Gents kantoor ook perfect in Savaco’s duurzaamheidsstrategie.”

Meerwaarde voor incubator

The Hive staat bekend als hub die bedrijven in de digitale sector wil samenbrengen in een innovatieve, creatieve omgeving. Samenwerken en van elkaar leren – zowel onder collega’s als tussen verschillende bedrijven – staan in The Hive centraal. Als technologieverspreider wil Savaco zijn steentje bijdragen. Savaco (30 miljoen euro) werd in 1991 opgericht en is uitgegroeid tot een technologiebedrijf dat bedrijven en organisaties begeleidt in hun traject naar digitale transformatie. Sinds vorig jaar vaart het onder Nederlandse vlag, maar de oprichters Carl Sabbe en Rik Vandemoortele blijven het schip sturen.