Hangar K Open Bedrijvendag

Hangar K maakt van Open Bedrijvendag één groot ondernemersfeest

KORTRIJK – Hangar K is dé plaats in West-Vlaanderen waar start-ups kunnen bloeien, kennis delen en innovatie stimuleren. Dat dit concept werkt, mag intussen duidelijk zijn. Hangar K telt tijdens deze Open Bedrijvendag veertien bedrijven die de deuren opengooien. In de rest van Kortrijk zijn dat er maar acht. Op die manier bevestigt Hangar K zijn status als hét gezicht van de nieuwe economie in Kortrijk. 

Op Open Bedrijvendag laat Hangar K bezoekers aan den lijve ondervinden wat er allemaal leeft onder één dak. Een parcours leidt nieuwsgierigen door de hele locatie, waar deelnemende bedrijven hun project, product of start-up uit de doeken doen. Oogst, het restaurant van Hangar K, zorgt die dag ook voor een eerlijke keuken. Zelfs voor de allerkleinsten wordt entertainment voorzien: zij mogen houten constructies opzetten met Creatool of zich uitleven met de games van Salty Lemon. Die beide start-ups maken deel uit van de Hangar K community.

Bij Hangar K gaan open innovatie en start-up cultuur hand in hand. Op zes oktober, tijdens Open Bedrijvendag, wordt gerekend op een massale opkomst. Elf start-ups en drie grote namen (Barco, Unilin en KBC) zijn voor deze editie van de partij. Hangar K is een Kortrijkse co-creatie hub. Het is een open ecosysteem dat innovatieve spelers samenbrengt onder één dak. Hangar K focust zich in de eerste plaats op digitale technologie in de maakindustrie, de digitalisering van industriële processen en de game industrie. Daarmee wil het zich profileren als de place to be voor  innovatieve start-ups, bedrijven en onderwijsinstellingen met als doel het economisch weefsel te versterken. Hangar K is een partnership tussen Barco, de Cronos Group, Howest, Kulak, Stad Kortrijk, Start it @KBC, UGent, Vives.