Van den Broucke Marie Start

Marie Van den Broeck loopt in de kijker in Londen

AALST – De ‘Beazley Designs of the Year’, in Londen, is een design concours en organisatie die jaarlijks de beste ontwerpen van de wereld in de spotlights zet.  Marie Van den Broeck (26), die met haar bedrijf My Add On (innovatieve krukken) actief is in Hangar K, was als enige Vlaamse genomineerd met haar bijzonder creatieve product: de My Sleeve

“De My Sleeve is eigenlijk een eenvoudig product dat grote problemen oplost”, vertelt Marie die afkomstig is uit Aalst maar zich in Kortrijk kwam vestigen voor haar ondernemersdroom. “Het is een soort siliconen kousje dat je over je eigen krukhandvat kan trekken die zowel de pijn in de handen als vallende krukken wegwerkt. In dat kousje zit een mechanisme dat de drukpunten van de handen gelijkmatig verdeelt zodat je geen blaren meer krijgt. Tegen de vallende krukken hebben we een magneet geïntegreerd waardoor je de krukken stabiel kan laten leunen om snel handen vrij te maken om deuren te openen, je gsm op te nemen enzovoort. Het product is intussen te koop in de meeste grote zorgwinkels van België.”

De Beazley Designs of the Year was dit jaar toe aan zijn 12e editie en deelt de meest prestigieuze awards uit op het gebied van design. De genomineerde producten worden momenteel tentoongesteld in het London Design Museum, dat hiervoor jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers aantrekt. De tentoonstelling in Londen is nog een aantal maanden open voor het publiek. De winnaars worden bekend gemaakt in november. “Het is echt opmerkelijk dat we met zo’n eenvoudig product tussen topuitvindingen staan zoals aardekorrels om water te zuiveren, een composteerbare zwangerschapspredictor, een wearable borstpomp, en nog veel meer”, aldus Marie Van den Broeck. “Het feit dat we naast dit soort producten mogen staan, maakt ons natuurlijk nog veel fierder.”

 MySleeve is genomineerd in de categorie ‘Product of the year’. Daarnaast zijn er de categorieën transport, architecture, graphic, fashion en digital met zaken als 3D-printbare motors, de eerste genderloze A.I. stem en lachende handschoenen. “Al deze dingen zijn te bezichtigen in het Design Museum en zijn zeker een aanrader voor je volgende citytrip”, besluit Van den Broeck.