Gardeco

Nichebedrijf Gardeco viert twintigste verjaardag

ZEDELGEM – Twintig jaar een eigen succesvol bedrijf runnen. Dat is een reden om te feesten. Het West-Vlaamse familiebedrijf Gardeco werd in 1999 opgericht door Sonja Crevits en Jan Simaey, met als voornaamste doelstelling kunst toegankelijk te maken voor een groter publiek.

Kunst is nog te vaak een ver-van-mijn-bed show. Sonja Crevits en Jan Simaey wilden er met hun nichebedrijf iets aan doen. Ze laten mensen kennis maken met kwalitatief hoogstaande kunst van hier, maar ook elders. Naast artistieke creativiteit zetten ze zich ook in voor duurzaamheid en het welzijn van mensen, door sociale projecten te ondersteunen.

Gardeco werkt niet alleen samen met kunstenaars van over de hele wereld, hun klantenbestand reikt ook veel verder dan uitsluitend de Belgische grenzen. Ze richten zich op het luxe segment van de internationale markt. Jaarlijks nemen ze deel aan verschillende beurzen in wereldsteden zoals Parijs, Londen, Milaan en New York om er hun interculturele banden uit te breiden en te versterken. Hun uitmuntende selectie van werken wordt op elk continent verkocht.

Gardeco staat voor kunst met persoonlijkheid. “We willen uitsluitend aan de slag met werken die iets unieks uitstralen en zo meer karakter in een interieur brengen”, aldus nog de zaakvoerders.