Automobilia foto

Automobilia zestig jaar partner van Volvo

ZARREN – De autogroep Automobilia, in West-Vlaanderen notoir verdeler van Volvo auto’s en trucks, is al zestig jaar de gepreviligeerde partner van de Zweedse multinational. Dit raakte bekend in marge van de opening van een gloednieuwe en ecologische showroom in Roeselare. Automobilia wordt beheerd en aangestuurd door het echtpaar Chist Soete en de onnavolgbare Maria Mortier, die ook hun (4) kinderen en (2) schoonkinderen mee aan boord hebben in diverse functies. Een dot van een familiebedrijf kortom.

Als verdeler van het automerk heeft Automobila zes steunpunten in West-Vlaanderen. Voor trucks komt het neer op vier filialen. Geconsolideerd tekent de groep voor circa 200 miljoen euro omzet. Het geheim achter het bedrijf is eenvoudig: extreme aandacht voor wat de klant wil. “Naast onze gedreven medewerkers – zeg maar de ‘software’ van ons bedrijf – behoren onze klanten tot de kostbaarste activa van Automobilia”, aldus Maria Mortier. “Zonder klanten, en zonder de persoonlijke aanpak  – zowel tijdens netwerkevents, als in de showroom zelf – komen wij onmogelijk tot deze resultaten. Hoewel zowel het online-verhaal, als de social media, volop hun rol spelen in de zoektocht naar een nieuwe wagen, blijven wij overtuigd van het belang van het face-to-face gesprek.  Advies op maat van de klant blijft een essentieel onderdeel van een goed verkoopsgesprek. Elke dag opnieuw proberen wij nog beter te doen waar we denken reeds goed in te zijn: onze klanten een service te geven die ze nergens anders kunnen krijgen. Het duurt jaren om een goed team uit te bouwen en het vertrouwen van de klant te winnen, het duurt enkele minuten om het te verliezen.  Die fout mogen we niet maken en dus blijven wij alert.”

Automobilia investeerde zopas ook fors in nieuwe infrastructuur. Dat gebeurde in Brugge en vooral ook in Roeselare waar de showroom een spectaculaire make over kreeg, met uitgebreide aandacht ook voor ecologie bij de aankleding en inrichting. Inmiddels is Automobilia al zestig jaar ‘gehuwd’ met de Zweedse multinational Volvo. De roots van Automobilia gaan tot 60 jaar terug naar het bedrijf Recon op de Oosteroever in Oostende. Automobilia is steeds trouw gebleven aan 2 belangrijke fundamenten: de relatie met Volvo en de relatiemet de klant.