Kortrijk Kerstmarkt

Jong eventbureau Siba mag Kortrijkse kerstmarkt organiseren

KORTRIJK – In 2013 organiseerde Stad Kortrijk voor het eerst een echte kerstmarkt. De voorbije jaren groeide die uit van 4 chalets naar 35 met geïntegreerde randanimatie, een kinderkerstfoor en ijspiste. Op deze manier groeide de winterbeleving uit tot een evenement die talloze bezoekers lokte naar de Kortrijkse binnenstad. Nu Winter in Kortrijk een vast gegeven is geworden is de tijd rijp om opnieuw te vernieuwen. Daarom ging de stad op zoek naar een creatieve partner die de Kortrijkse kerstmarkt voor de komende 3 jaar mag uitbaten op het Schouwburgplein. De keuze viel op het jonge en dynamische Siba Events.

Siba Events is het bureau van Dieter De Clercq, Mathieu Clarysse en Kelly Libaers, en staat bekend van horeca-initatieven as Café 56, Split, Azuro en
Sibäria. Om de nieuwe uitbater wat ademruimte te geven zal het eerste jaar slechts een symbolische vergoeding van 1 euro worden aangerekend, zo laat de stad weten via schepen Arne Vandendriessche. Het tweede jaar is dat 5.000 euro, het laatste jaar 10.000 euro. De inkomsten van de kerstmarkt zijn voor de uitbater.
In totaal toonden 3 partijen concrete interesse. Siba Events kwam als beste uit de selectieprocedure. De stad hechtte naar eigen zeggen veel belang aan de kwaliteit en creativiteit van de invulling. Samen met de aankleding, animatie en sfeer heeft dit het zwaarste doorgewogen op de beoordeling (50 van de 100 punten). Daarnaast werden de indieners beoordeeld
op basis van hun samenwerking met lokale partners (15 punten), hun promotieplan (15 punten), referenties (10 punten) en solvabiliteit (10 punten).

Siba Events zal de kersmarkt anders aanpakken. Er wordt gekozen voor een overdekt tentendorp met geleide wandelpaden waarlangs de chalets zullen gestationeerd zijn met veel beleving onderweg. Centraal komt er een belevingsplein met tal van optredens en workshops. Participatie van de bezoekers is enorm belangrijk, zo benadrukt Siba Events.
Ze moedigen alle Kortrijkzanen aan om onderdeel uit te maken van dit vernieuwde winterverhaal. Zo willen ze ook een platform zijn voor mensen die een actie voor de Warmste Week willen organiseren.