Gent-Wevelgem Fland Fields 19 OC

Gent-Wevelgem Flanders Fields versterkt zijn businessconcept

WEVELGEM – De wielerklassieker Gent-Wevelgem In Flanders Fields start voortaan vanop de Grote Markt in Ieper. Tot daar het sportieve nieuws. Maar de koers brengt ook nieuw ondernemerschap met zich mee. Het business concept wordt meer dan ooit uitgebouwd. In het organisatiecomité van de wielerkoers zetelen een handvol West-Vlaamse ondernemers, en dat vertaalt zich door meer dan ooit aandacht te besteden aan de West-Vlaamse business community.

De organisatie en stad Ieper hebben een overeenkomst gemaakt voor 6 jaar. Met de keuze voor de Stad Ieper wordt de subtitel In Flanders Fields extra beklemtoond. De aanwezigheid van 1.000 renners en entourage én de vele fans, als ook de 7.000 cyclo-toeristen , bezorgen de horeca en lokale economie een boost weekend. Het is maar één van de redenen waarom Stad Ieper heilig geloofd in een sterke economische return.
Het contract met Ieper impliceert ook een verdere uitbouw van het Allez André Koerscafé, met 700 deelnemers, één van de grootste business events van de Westhoek. De sterke groei de afgelopen jaren kwam er dankzij de niet afgebroken steun van golden partners Clarebout Potatoes, Soncotra, Eco-Solar en meer recent ook Let’s Work. Bovendien kan Gent-Wevelgem ook rekenen op een sterk engagement van het dynamische BNI netwerk Cieper. Iebeve, de Ieperse bedrijvenvereniging, alsook Unizo en Voka tekenen ook present, naast vele partners uit de lokale ondernemerswereld.
De nieuwe samenwerking met Stad Ieper – business hart van de Westhoek – en de gemeenten Heuvelland, Comines-Warneton en Wevelgem, maakt het mogelijk om 15 VIP
arrangementen aan te bieden voor meer dan 4.000 VIP’s. Door 3 extra , aantrekkelijke hospitality formule’s wordt op korte termijn gestreefd naar 5.000 VIP’s, en dit langs het decor
van één van de grootste sportevents van West-Vlaanderen. Op langere termijn is het ook de bedoeling om wielercongressen en een businesspeloton naar Ieper te halen, met aandacht voor duurzaamheid, zowel naar het milieu als naar het partnership tussen Stad Ieper en de organisatie Gent-Wevelgem. Of hoe business en koers hand in hand kunnen gaan.