VDV Advocaten

VDV Advocaten zet nieuw gerechtelijk jaar in tegen turbo snelheid

ROESELARE – Ook advocatenkantoren zijn bedrijven, en moeten dus groeien en ook denken aan hun HR-beleid. Het Roeselaarse VDV Advocaten geeft er aan de vooravond van een nieuw gerechtelijk jaar alvast een stevige lap op met liefst 5 nieuwe medewerkers in één klap. VDV Advocaten is een ‘instituut’ in het landschap. De roots gaan terug tot in 1953 toen vader Albéric Van Eeckhout zijn boorling boven de doopvont hield. VDV is sinds 2014 verdubbeld in omzet en in aantal medewerkers. Binnenkort wordt ook ook een kantoor geopend in Gent. 

Vandaag is het kantoor Van Eeckhout-Derudder-Vandenberghe (VDV Advocaten) een middelgrote en groeiende advocatenassociatie, met maar liefst 22 medewerkers na de laatste rekruteringsronde. De historiek van VDV Advocaten kan symbool staan voor de evolutie van de huidige advocatuur: van een eenmanskantoor, over een kostenassociatie met verschillende partners naar een uitgebouwd team met diverse advocaten-specialisten, ondersteund door extra-legale experten. Deze samenwerking met niet-juristen of managementprofielen die vanuit een andere sector hun ondernemerservaring meebrengen, zorgt voor een ander business-model.

Onder het motto ‘VDV Advocaten groeit‘ werden er deze zomer maar liefst 5 nieuwe medewerkers aangeworven. Zo groeit VDV uit tot een groep van 22  medewerkers, juristen en niet-juristen, advocaten en niet-advocaten. Naast het aanbieden van een algemeen juridisch full-service, focust het kantoor zich ook op nichemarkten. VDV advocaten wil zich naar eigen zeggen onderscheiden van de concurrenten door zijn jarenlange ervaring, zijn knowhow, laagdrempelheid en ondernemerszin. Het kantoor wil intern ook een ruimte van vertrouwen en groei creëren, waarbinnen alle medewerkers hun talenten en ambities kunnen ontwikkelen en uitwisselen en waar plaats is voor innovatieve ideeën. Binnen VDV kunnen medewerkers naast de kracht van de organisatie, ook rekenen op flexibele werkpatronen met een evenwichtige work/fun balans.

Drie generaties

De nog altijd bijzonder fitte en ook nog actieve ‘ouderdomsdeken’ Albéric Van Eeckhout (° 5 december 1929) volgde opleiding in de beide landstalen en werd in 1953 doctor in de rechten aan de KUL. Hij sloot zich in 1953 aan bij de balie van Ieper en in 1954 vestigde hij zijn advocatenkantoor in het centrum van Roeselare. Sinds 1 juli 1956 maakt hij onafgebroken deel uit van de Balie te Kortrijk. Van 1984 tot 1986 was hij er ook stafhouder.

In 1987 kwam zijn zoon Antoine ‘Tony’ Van Eeckhout het kantoor van zijn vader versterken, naast Kaat Vanthuyne en  Lode Derudder. In 1991 verhuisde het kantoor naar haar huidige locatie in de Roeselaarse Henri Horriestraat. Net als zijn vader, nam ook zoon Antoine de honneurs waar van het stafhouderschap: eerst aan de Balie van Kortrijk (van 2012 tot 2014) en momenteel aan de West-Vlaamse Balie. Hij is tevens afgevaardigde bij de Orde van Vlaamse Balies (OVB).

De familie Van Eeckhout gaat er terecht prat op dat ze drie generaties advocaten in haar rangen telt: stafhouder Albéric Van Eeckhout, stafhouder Antoine Van Eeckhout en nu ook aankomend meester Maxime Van Eeckhout die nog stage loopt. Drie generaties advocaten, waarvan twee generaties als (gewezen) stafhouder van de Kortrijkse Balie. Ook dat is uitzonderlijk.