Kjure zonder toren-e42927-original-1566825288

Starter in de kijker: Kjure zorgt voor gezonde maaltijden

KUURNE – Gezond willen eten, maar weinig tijd hebben om te koken: het is één van de grootste verzuchtingen van deze tijd. Daar maakt de Kuurnse start-up KJURE graag komaf mee. Het West-Vlaamse bedrijf van de familie Maelfait (ex-uitbaters van het bekende restaurant Rubens in Knokke) verspreidt foodautomaten over Vlaanderen en Brussel en vult ze elke dag met verse, zelfbereide, hyper gezonde en smakelijke afhaalgerechten en maaltijdsalades. Gezonde, bewuste take away, dagvers en kant-en-klaar. Vandaar ook de keuze voor de naam KJURE, een samensmelting van to cure, een kuur en puur. 

Fusilli met tomaat en geitenkaas, biokip met curry, vegan penne bolognaise of salade met gerookte eend. Het is slechts een greep uit het ultra gezonde, hedendaagse aanbod gerechten die het KJURE-team elke dag zelf bereidt en over zijn foodautomaten verdeelt. De take-away gerechten en maaltijdsalades worden ambachtelijk gemaakt en met dagverse ingrediënten van bij ons. Alle maaltijden zijn bovendien vaak vegetarisch, altijd gluten- en meestal lactosevrij. De gerechten krijg je in royale porties, perfect gekoeld en ecologisch verpakt. Een maaltijdsalade kost 10 euro, de gerechten 13 euro. Verder is er ook soep verkrijgbaar (3 of 4 euro) en huisgemaakte granola (7,5 euro).

KJURE gaat er prat op zijn foodautomaten elk ochtend te vullen met nieuwe, verse gerechten. Dat betekent dat chef/papa Marc – die elke dag zelf achter de potten staat – ondertussen een tweehonderdtal recepten heeft ontwikkeld.

Uitgebreid netwerk

De KJURE-foodautomaten zijn verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. Dit jaar plant het familiebedrijf bovendien een forse uitbreiding van zijn netwerk foodautomaten met extra afhaalpunten in de regio’s Kortrijk, Roeselare, Waregem, Brussel en Antwerpen. Op de website van KJURE kan je een automaat in de buurt zoeken.
KJURE werd drie jaar geleden opgericht door Nicolas Maelfait (26) als antwoord op de frustratie van veel mensen die gezond willen eten, maar weinig tijd hebben om te koken. Nicolas wijdde er zijn scriptie aan en na zijn opleiding zette hij samen met zijn ouders de theorie om in de praktijk. Het KJURE-team werkt vanuit Kuurne en bestaat uit Nicolas, papa Marc, zus Julie en mama Christel Flamand. Marc en Christel baatten in het verleden de befaamde brasserie Rubens in Knokke uit. In KJURE vond het koppel de uitdaging om hun foodkennis te vertalen naar een nieuw, fris concept dat tegemoet komt aan de voedingsnoden van vandaag.