ICT@home (2)

ICT@home wil mismatch op arbeidsmarkt helpen ontmijnen

KORTRIJK – Twee West-Vlaamse centra voor volwassenenonderwijs, cvo Creo en cvo MIRAS, slaan de handen in elkaar om ICT-cursussen @home aan te bieden. Een primeur in de regio. Door deze @home-cursussen kunnen cursisten zelf hun studietempo bepalen en zich de leerstof eigen maken aan de hand van leerpaden, filmpjes, cursussen, en dit alles onder de professionele begeleiding van een coach. Doelstelling van dit unieke samenwerkingsverband: de groeiende mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt ontmijnen.

Ondanks alle inspanningen blijven bedrijven moeilijk de juiste talenten vinden voor hun openstaande vacatures. ICT@home kan de ideale oplossing zijn voor wie zich wenst te heroriënteren op de arbeidsmarkt en dit in combinatie met werk en/of gezin.

De initiatiefnemers wijzen er op dat het concept veel voordelen biedt. Zoals: een opleiding in begeleid afstandsonderwijs is niet gebonden aan vaste uren of aan een vaste studieplaats. Tussen een bepaalde start- en einddatum kan de cursist in ruime mate het studietempo zelf bepalen. De leerstof wordt zelfstandig verwerkt via een elektronisch leerplatform aan de hand van filmpjes, oefeningen en de nodige feedback.

Afstandsonderwijs betekent niet dat de cursisten hun leerkracht of medecursisten nooit zien. Naast de digitale begeleiding via een leeromgeving zijn er ook de nodige contactmomenten per vak (meestal 3 à 4 lesmomenten per opleiding). Finaal doel is dat de cursisten via het volgen van meerdere vakken, een officieel erkend diploma of certificaat behalen.