Start it @kBSEA

Kursaal Oostende ‘place to be’ voor start-ups

OOSTENDE – Het Kursaal Oostende is van 19 tot 22 augustus opnieuw dé place to be voor de Belgische start-up scene. Honderden start-ups, mentoren en partners komen er samen voor workshops en keynotes rond thema’s als Brexit, sales, HR en funding. Een prima gelegenheid ook voor België’s grootste accelerator, die haar vijfde verjaardag viert, om een gloednieuwe partner aan te kondigen: een multinational die de meer dan 700 start-ups in de Start it @KBC-community zal bijstaan ‘in the cloud’. 

Voor de vierde keer verzamelen honderden enthousiaste start-ups en scale-ups zich in Oostende voor vier dagen boordevol innovatie en disruptie. Start it @KBC bestaat nu vijf jaar, en begeleidde in die tijd meer dan 1.100 start-ups en scale-ups, waarvan vandaag gemiddeld 75% nog actief is. Dat was enkel mogelijk dankzij  partners die mentoren en expertise delen op het vlak van ondernemerschap, technologie, sales, strategie, HR”, heet het bij Start it @KBC. “We zijn verheugd om tijdens KBSea een nieuw partnership te mogen aankondigen, deze keer met een wereldspeler op het vlak van technologie en software.”Start it @KBC ondersteunt en promoot ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel, en is de grootste start-up community in België.

Pionier goes international

Als start-up pionier in België wil het Start it @KBC zo een positieve impact hebben op de economie en samenleving in België. Start-ups genieten gedurende drie maanden van een sterk acceleratieprogramma op maat en mogen anderhalf jaar rekenen op mentorship, expertise, een uitgebreid netwerk en co-working space. Start it @KBC optimaliseert haar aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups, onder meer ook door (internationale) kruisbestuivingen te stimuleren tussen de meer dan 700 start-ups en scale-ups, maar ook met investeerders, ervaren mentoren, met experts in uiteenlopende domeinen (technologie, sales, juridisch, marketing, communicatie,…) en andere acceleratoren en incubatoren wereldwijd. De community wil ook een voortrekkersrol spelen op het vlak van diversiteit en vrouwelijk ondernemerschap.

Start it @KBC heeft niet alleen hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Kortrijk, maar ook in Budapest, én heeft pied à terre in New York. Start it @KBC maakt sinds 2017 deel uit van Global Accelerator Network (GAN), een netwerk van 120 acceleratoren wereldwijd, wat start-ups in de community extra kansen biedt in het buitenland.