sb1_studio arsene2_030719 Studio Arsène - Roeselare

Brugse d-artagnan spreidt zijn vleugels in Roeselare

BRUGGE – Het Brugse reclamebureau d-artagnan, opgericht in 2001, start een bijkomend filiaal op in Roeselare: Studio Arsène. Filip Sobry zal het nieuwe grafische bureau aansturen, geruggensteund door zijn partners-musketiers Geert Wolfs en Ignace van Avermaet. De Roeselaarse tak wil zich richten op een ander marktsegment, te weten de gemiddelde KMO’s, en wil ook de Roeselaarse volkswijk Krottegem aanzetten tot meer ondernemerschap.

“We noemen Studio Arsène graag een design club, met focus op logo, huisstijl en grafisch werk”, aldus Filip Sobry. “We richten ons voornamelijk op de kleinere en middelgrote KMO’s en organisaties die niet altijd de budgetten hebben om te werken met grotere communicatiebureaus zoals d-artagnan, waar grotere bedrijven aankloppen voor volledig geïntegreerde campagnes. De keuze voor Roeselare lag voor de hand: het is de snelst groeiende centrumstad van Vlaanderen, en het ondernemerschap is er heel sterk aanwezig. Kijk maar naar de nieuwe bedrijventerreinen aan de rand van de stad: de beschikbare percelen worden heel vlotjes ingevuld. Als Roeselarenaar en ondernemer vind ik het gedroomde kans om hier samen met mijn partners van d-artagnan een nieuw verhaal te schrijven.”

Inspiratie en verrassing

Studio Arsène vestigt zich aan de Ardooisesteenweg in het pand van Color Studio Arsène. Het nieuwe bureau wil een fris verhaal schrijven. “Arsène is één van de laatste zelfstandige stadsfotografen van Roeselare met een winkel”, aldus nog Filip Sobry. “Zijn verhaal is er één van pure ambacht, passie voor het vak en persoonlijke klantenservice. Dit matcht perfect met de visie die wij willen uitdragen. Net als Arsène’s klanten vol verwachting binnenstapten om de ontwikkelde foto’s op te halen, willen we onze klanten verrassen met onze designs en ontwerpen. Daarom behouden we de naam én de gevel van het pand. Vanaf de zomer starten we de verbouwingen, om definitief van wal te steken in augustus.”

Creatieve hub Krottegem

Studio Arsène hoopt met zijn komst ook ‘Krottegem’, een traditionele wijk van Roeselare, aan te vuren tot meer creativiteit. “Krottegem is een wijk waar heel wat mogelijk is”, vindt Sobry zelf. “Initiatieven als dat van ons kunnen deze kleurrijke wijk op een creatieve manier versterken. Als er straks nog wat nieuwe bedrijvigheid de kop opsteekt, wordt Krottegem niet alleen een aangename woonwijk voor jonge gezinnen, maar ook een echte creatieve hub. Nu zijn er al opmerkelijke buren en initiatieven, denk maar aan de barber shops, Pelzen, de Wood Club van danser Alexander Vantournhout, de Krottegemse Ransels of het Comité van de Kop. En veel mensen moeten de heerlijke specialiteiten van de aanwezige winkeltjes nog ontdekken. Samen met de buurt en het stadsbestuur willen we ook zeer graag meedenken hoe we de omgeving in de toekomst vorm kunnen om er een unieke toegang tot de stad van te maken. Een gedroomde kans voor elke creatieve ondernemer”.

info: filip@studio-arsene.be.