devolderarchitecten

DevolderArchitecten slaat brug naar de toekomst

KORTRIJK – Met de intrek in een gloednieuw en ecologisch doordacht kantoor, wil de Kortrijkse toparchitect Geert Devolder een brug slaan naar de komende generatie. Gelijktijdig geeft hij ook een nieuwe impuls aan een volkswijk in hartje Kortrijk volgens het principe ‘leven, wonen en werken optimaal met elkaar verzoenen en met elkaar integreren’.

Sinds ruim dertig jaar ontwerpt architect Geert Devolder nieuwe woningen en bedrijvenkantoren voor derden. DevolderArchitecten heeft een traditie die teruggaat tot begin de jaren tachtig. “Men heeft het altijd over de aflossing van de wacht in een familiebedrijf”, getuigt Geert Devolder in het magazine Ondernemers (Voka West-Vlaanderen). “Hoewel zoon en dochter ondertussen ook afgestudeerd zijn als architect gaat het er hier in essentie over hoe we DevolderArchitecten als bedrijf voorbereiden op de toekomst. Dit doel indachtig wil ik eerst voor ons huidige jonge team een nieuwe bedrijfsstructuur uittekenen zodat ik op termijn zelf wat afstand kan nemen. Pas dan zullen we zien of hier ook een toekomst wacht voor zoon Lucas en dochter Eleonore. Maar het gaat ook verder dan dat. Ik wilde ook de nodige infrastructuur om klaar te zijn voor de komende decennia. Tot voor kort huurden we altijd kantoorruimte. Nu mogen we onszelf eigenaar noemen en dat is toch een heel ander aanvoelen voor mezelf maar ook voor iedereen hier aan boord. Zeg maar dat het een soort akte van geloof is in de toekomst.”

De referentielijst van DevolderArchitecten oogt indrukwekkend met zowel opdrachten in de privé sector als in de publieke sector en ook met dossiers in zowel binnen- als buitenland. “En ja, willens nillens, ontgroeit een architectenbureau van vandaag ook zijn eigen status”, aldus Geert Devolder. “Naast het architectenwerk strictu sensu, zetten we hiermee nu ook een stapje richting projectontwikkeling. Het is niet meer of niet minder dan een logische evolutie in ons vak.”