Meire Katrien Club Brugge

Advocate Katrien Meire wordt operationeel directeur bij Club Brugge

BRUGGE – Advocate Katrien Meire wordt operationeel directeur bij Club Brugge. Dat meldt de krant De Tijd. Meire is erg vertrouwd met het voetbalmilieu. Ze werkte de voorbije jaren als CEO bij de Britse voetbalclubs Charlton (toen eigendom van Roland Duchâtelet) en bij Sheffield. Bij die laatste club stapte ze in februari op na een dik jaar activiteit.

Vincent Mannaert blijft CEO bij Club Brugge, maar zal zich toeleggen op het sportieve gebeuren. Al de rest komt nu in handen van de 34-jarige Katrien Meire. Club Brugge laat weten dat de benoeming van Meire een stap is naar nog verdere professionalisering van de club en het management. Bij Club Brugge werken alles bijeen 130 mensen. De hoofdzetel van ‘het bedrijf’ wordt in de komende maanden grotendeels verplaats naar Westkapelle, waar de voetbalclub een nieuw oefencomplex bouwde alsook een nieuwe administratieve zetel.

Club Brugge wordt wel eens de best gerunde voetbalclub van het land genoemd. Gehoopt wordt dat Meire ook het complexe stadiondossier mee kan helpen oplossen. Katrien Meire studeerde rechten en bekwaamde zich ook verder in sportrecht.