De Mey bij VIVES

Veerle De Mey aan de slag bij VIVES

KORTRIJK – Veerle De Mey (46), tot voor kort notoir kaderlid bij Voka West-Vlaanderen, maakt de overstap naar de hogeschool VIVES.  Ze wordt er vanaf het academiejaar 2019-20 directeur voor het studiegebied industriële wetenschappen en technologie. Het studiegebied is verspreid over de campussen Kortrijk, Brugge en Oostende. Veerle beschikt over een pak ervaring dankzij haar functies bij Voka, maar ook bij Leiedal en Unizo.

Veerle De Mey is geen onbekende bij VIVES. Ze is immers al een aantal jaren bestuurder van de hogeschool en adviseerde VIVES rond innovatie. In een niet eens ver verleden was ze directeur belangenbehartiging en kennis & advies bij Voka, Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. Eerder was ze ook werkzaam bij de intercommunale Leiedal en bij Unizo. Ze is ook lid van de raad van bestuur van AZ Groeninge en secretaris van Kortrijk.IN, het innovatienetwerk van Kortrijk.

Als directeur van Voka ijverde ze de voorbije jaren voor innovatief en ondernemend hoger onderwijs dat sterk verbonden is met het aanwezige economische weefsel in West-Vlaanderen. Onderwijs is voor Voka ook steeds een kernthema geweest. Vanuit een onderbouwde visie werkt de belangenorganisatie met de onderwijspartners en bedrijven aan concrete projecten. Zo heeft Veerle met haar team bij Voka samen met VIVES in de richting elektromechanica in Oostende als eerste in Vlaanderen gepionierd met duaal leren in het hoger onderwijs.

Grote ambitie

“Ik heb de ambitie om het studiegebied industriële wetenschappen en technologie van VIVES op de West-Vlaamse, nationale en zelfs internationale kaart te zetten”, aldus De Mey. “Het studiegebied IWT sluit immers nauw aan bij de ondernemerswereld, waarmee ik in mijn vorige functies een sterke band heb opgebouwd. Die ervaring en mijn netwerk wil ik inzetten om het studiegebied verder uit te bouwen met een grote toegevoegde waarde voor zowel studenten en docenten als ondernemingen en de samenleving. Ik heb de ambitie om er een ‘state of the art’ studiegebied van te maken dat mee is met de nieuwste technologieën, inzet op actuele trends op vlak van duurzaamheid en digitalisering en waar connectie met het werkveld onontbeerlijk is.”

Veerle De Mey vervangt Isabel Vanslembrouck als studiegebied directeur IWT. Isabel was daarnaast ook directeur onderzoek en dienstverlening. Gezien de grote uitdagingen en opportuniteiten binnen dit domein, zal Isabel zich verder toespitsen op deze laatste taak.