Signpost 19

Snelgroeier Signpost opent nieuwe vestiging in Kortrijk

KORTRIJK – Kortrijk heeft de ambitie om zich meer te profileren als ‘place to be‘ voor jonge ondernemers. Schepen van Economie Arne Vandendriessche geeft alvast het goede voorbeeld met zijn bedrijf Signpost dat een nieuwe vestiging kreeg in de Groeningestad. Er is ruim een jaar aan gewerkt en het zorgt ook voor een vorm van opwaardering van de binnenstad. Signpost is Belgische marktleider in ICT-oplossingen voor het onderwijs.  90% van de secundaire scholen én alle hogescholen kopen hun software bij de Kortrijkse kmo. Volgens Arne Vandendriessche wordt nu gekeken om ook Europees door te breken via allianties.  

Wie aan het Kortrijkse verkeersplein ‘Appel’ voorbij komt, zal het ongetwijfeld al gemerkt hebben: de opwaardering en verfraaiing van een voordien zo goed als onzichtbaar en alvast verouderd gebouw. Schepen van Economie Arne Vandendriessche is ook ondernemer en kocht het pand in 2017 van taxibedrijf Marcel met de bedoeling het te renoveren en er met zijn succesrijke start-up Signpost in te trekken. Dat is nu gebeurd, mede met dank aan een resem Kortrijkse bedrijven die in opdracht werkten.

Ambitie te koop

Signpost is uitgegroeid tot de grootste hard- en softwarespecialist en -toeleverancier van het onderwijs. De laatste 5 jaar is Signpost aan een rollercoaster bezig. Tot het pakket van Signpost behoren sinds de zomer van 2018 ook lesvideo’s die in eigen beheer worden geproduceerd. Volgens Arne Vandendriessche heeft Signpost ruim 45.000 laptops uitstaan in het onderwijs. Voor dit jaar rekende de Kortrijkse kmo op 18 miljoen euro omzet, maar het ziet er naar uit dat die omzet eerder boven de 23 miljoen zal uitkomen.”Op ons softwareplatform verwachten we de komende 3 jaar tot 1 miljoen gebruikers én we hopen ook 100.000 laptops te onderhouden”, aldus de CEO van Signpost.

In de nieuwe West-Vlaamse vestiging zullen er een 5-tal techniekers aan de slag zijn en zijn er flexruimtes voorzien voor de sales en andere medewerkers. Vanuit dit servicecentrum (er zijn ook soortgelijke centra in Hasselt, Zaventem, Namen en Brugge en straks ook in Gent en Leuven) worden alle laptops van Zuid West-Vlaamse (hoge)scholen onderhouden. Bij Signpost werken alles bijeen een vijftigtal mensen.