Flash

Start-up Flash landt aan de Belgische kust

OOSTENDE – Sinds vorige maand kan er in Oostende en De Haan gebruik worden gemaakt van elektrische deelsteps. Flash, de snelgroeiende Brusselse start-up, breidde zin activiteiten nu ook uit naar de West-Vlaamse kust, waar deze vorm van deelmobiliteit nog in de kinderschoenen staat.

Als het aan Flash ligt, moet ook de rest van de kust voor de bijl. Flash introduceerde ook voor het eerst een nieuw model step, een eigen ontwerp dat bestendig is voor verschillende weersomstandigheden zoals de extra wind aan de kust. Kurt Van Landeghem: “We werken steeds nauw samen met lokale autoriteiten en opereren alleen met hun expliciete goedkeuring. Deelmobiliteit, waaronder dus ook deelsteps, staat nog in de kinderschoenen aan de kust, maar het besef groeit dat deze dienstverlening ook hier tal van voordelen biedt. Het is uiteindelijk onze ambitie dat onze deelsteps langs de gehele Belgische kust beschikbaar zullen zijn. Oostende is de perfecte centrale plek voor het uitbaten van onze operationele activiteiten in regio kust en West-Vlaanderen. Om ons daarbij te helpen zullen we minimaal 10 lokale medewerkers aanwerven. ”

Flash werd eind 2018 opgericht door Lukasz Gadowski, Carlos Bhola en Tim Rucquoi. In januari 2019 werd door middel van een A-financieringsronde 55 miljoen euro aan fondsen binnengehaald. Inmiddels is er naast een  hoofdkantoor in Berlijn, ook al activiteit in zes landen: België, Oostenrijk, Portugal, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. Flash is meer dan alleen een elektrische deelstepaanbieder.  Het bedrijf streeft er naar  een wereldwijde partner te zijn voor stedelijke mobiliteitsoplossingen.

Mobiliteit is ook aan de kust een aandachtspunt. Met de elektrische deelsteps kunnen onnodige korte autoritten worden vermeden en wordt het openbaar vervoer, dat immers niet tot aan ieders deur komt,  veel bereikbaarder.