boxx

Kortrijk krijgt er een nieuw bedrijvenpark bij

KORTRIJK – Kortrijk krijgt er een gloednieuw bedrijvenpark bij op de voormalige Knohopack site. Dat is meer dan welkom, want voor almaar meer lokale ondernemers uit de regio wordt het steeds moeilijker een goede uitvalsbasis voor hun bedrijf te vinden. Met de site ‘BOXX’ in de Bissegemsestraat komen er in totaal meer dan twintig opslag- en productieruimtes bij op twee kilometer van het centrum. Het hele project heeft een te ontwikkelen oppervlakte van ruim 9.500 m².

Projectontwikkelaar Hexagon uit Roeselare start binnenkort met de sloop van een voormalig verpakkingsgebouw in de Bissegemsestraat. In de plaats komen er drie bedrijfsverzamelgebouwen goed voor  9.500 m2 ateliers, productieruimtes en opslagplaatsen, al dan niet in combinatie met kantoren. In totaal is er op de site – die de naam BOXX krijgt – plaats voor 21 bedrijven die bovendien elk hun eigen ruimte kunnen aanpassen. Zo is elke unit modulair opgevat en is er in verschillende units meer beglazing voorzien, waardoor die units deels voor kantoorruimtes of showrooms kunnen gebruikt worden. 
Volgens CEO Jelle Vandendriessche van Hexagon is één van de grote troeven van BOXX dat het gaat om een aanbod die velen kan bekoren: zowel de schrijnwerker of elektricien als een creatieve start-up of kmo die verder wil.
In Kortrijk verlies je gemiddeld zo’n 76 uur per jaar in de file. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de TomTom Traffic Index. Met de gunstige ligging van BOXX – op twee kilometer van het stadscentrum – wil projectontwikkelaar Hexagon met de steun van de stad vooral lokale KMO’s aantrekken die de stad als hun actieterrein hebben. De sloop van de oude gebouwen start deze zomer en de eerste werken starten in september van dit jaar. Een deel van de aanwezige materialen worden hergebruikt als bouwmateriaal, de parking voorziet oplaadruimte voor elektrische wagens en fietsen. De verkoop van de site is nog maar pas gestart maar kan al meteen op heel wat interesse rekenen. Begin volgend jaar kunnen de eerste bedrijven er intrekken.