Fraeye Milaan

Fraeye toont zijn innovaties in Milaan

BRUGGE – Onze woon- en werkbeleving is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Enerzijds wordt de professionele omgeving steeds huiselijker ingericht om creativiteit en samenwerking te bevorderen. Anderzijds krijgen mensen in hun steeds kleiner wordende thuisomgeving snel het gevoel in hun keuken te wonen. Fraeye en Co.Studio spelen middels een ad hoc samenwerking in op deze evoluties en ontwikkelen een nieuwe lijn die functionaliteit en ontmoeting met elkaar combineert.

“De bedoeling is om woon- en werkplekken op te tillen naar warme, moderne ontmoetingsplekken”, vertelt Bert Fraeye, zaakvoerder van Fraeye. De voorbije dagen werd het nieuwe concept voorgesteld in Milaan tijdens de Milan Design Week. Die beurs staat bekend als erg toonaangevend voor innovaties.

De spin-off is het resultaat van de samenwerking tussen Co.Studio en Fraeye, dé specialisten in woonbeleving en ruimtelijke optimalisatie, waarbij ze samen anticiperen op de wereldwijde trend naar meer compact wonen. Co.llection biedt een oplossing voor ruimtes waar gewerkt en geleefd wordt . Het nieuwe assortiment omvat drie onderdelen (Cube, Screen en Storage) die samen één mooi geheel vormen.

De roots van het familiebedrijf Fraeye gaan terug tot de jaren dertig toen een activiteit in schrijnwerk en meubelproductie werd opgestart. Sinds 1958 legt de meubelproducent de focus op keukens. De onderneming heeft sinds 1987 zijn standplaats in Ardooie. Sinds 2012 wordt ze in de derde generatie geleid door Bert en Pieter Fraeye en daarbij ligt de focus op klantgerichte innovatie. Bij de kmo werken zo’n 35 zeer gespecialiseerde medewerkers.