Koksijde SoMe-jobstudenten001

Koksijde strooit met bijna 400 studentenjobs

KOKSIJDE – Koksijde is volop bezig het toeristische seizoen van dit jaar voor te bereiden. Het college van burgemeester en schepenen stelde deze week maar liefst 357 jongeren aan die deze zomer als jobstudent aan het gemeentebestuur aan de slag kunnen. Tal van diensten worden versterkt om het aanbod aan activiteiten uit te breiden en de veiligheid op het strand te garanderen. Het gaat om bijna 200 strandredders, 27 EHBO-helpers, 20 jongeren die de zwembaden komen versterken, 17 sportmonitoren, 18 monitoren voor de speelpleinwerking en 17 monitoren voor de buitenschoolse kinderopvang.

Daarnaast worden ook de diensten Toerisme, de musea, het Duinenhuis en Koksijde Golf ter Hille met een 30-tal jobstudenten gedurende de hele zomer versterkt. Bijzonder zijn de projecten ‘Mooimakers’ en ‘Sociale Media’, waar telkens drie jobstudenten hun ervaring inzetten. Het team ‘Mooimakers’ gaat het strand en de zeedijk op om dag- en verblijfstoeristen aan te zetten om Koksijde mooi te maken. Dat doen ze met een confronterend verhaal over de plastic soep in zee, met nuttige tips over hoe iedereen afval kan vermijden en met kleine zwerfvuilacties op het strand.

De ‘Sociale media’-jobstudenten zullen onder meer events aankondigen, sfeerverslag brengen, nieuws of andere belangrijke info doorgeven via de sociale media kanalen. Ze zijn aanwezig op onze topevenementen, tonen ook enkele verborgen parels in Koksijde en plaatsen de kustgemeente in de kijker op een leuke, speelse, aantrekkelijke manier. 27 jongeren staan ook mee in voor de netheid van straten en pleinen en helpen met de logistieke ondersteuning van evenementen.

Het gemeentebestuur is naar eigen zeggen nog op zoek naar gemotiveerde jongeren voor verschillende diensten waaronder de speelpleinwerking, de Buitenschoolse Kinderopvang en de Sportdienst.