Renson Zuid-Korea

Paul Renson aan het feest bij Zuid-Koreaanse megaconcern LG

WAREGEM, SEOUL – Paul Renson staat op het punt om met het Zuid-Koreaanse megaconcern LG een lonend en innoverend contract af te sluiten. Dat raakte bekend tijdens het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Zuid-Korea. Het contract zou een tegenwaarde hebben van 2,5 miljoen euro en voor meer werk en meer jobs zorgen in Waregem.

LG House is één van de vele filialen binnen de Zuid-Koreaanse multinational. Sinds 2017 toont het grote interesse voor de ventilatie technologie van het West-Vlaamse Renson. Die Endura Twist ventilatie systemen zijn bijzonder omdat ze -via een warmtewisselaar- er in slagen om niet alleen lucht te verversen maar ook energie te recupereren. Twee maal winst dus. De eerste contacten tussen LG en Renson werden gelegd tijdens een vakbeurs in het Duitse Nürnberg. Op de komma’s en de punten na, is het contract tussen Renson en LG nu rond.  LG House wil 4.000 dergelijke systemen aankopen in Waregem.

LG House mikt met de aankoop vooral op de renovatiemarkt, waar het liefst 70 procent van de Zuid-Koreaanse markt in handen heeft. Het nieuws over de nakende bestelling is een grote meevaller voor de site in Waregem, waar alle systemen worden geproduceerd. De opvolging van het contract gebeurt via het kantoor van Renson in het Chinese Shanghai waar op vandaag 7 mensen werken. Renson Shanghai volgt alle business op in Azië.

Paul Renson hoopt dat dit contract met LG ook de deur zal openzetten voor andere producten die zijn firma in de aanbieding heeft, zoals zonwering bijvoorbeeld. Volgens Paul Renson heeft LG zich ook nu al geëngageerd om het volledige Renson aanbod te helpen promoten in Zuid-Korea.