gtv

GTV Telecom bewijst de koers een grote dienst

HARELBEKE – GTV Telecom (Harelbeke) is, met dank aan de familie Verbrugghe, al meer dan 40 jaar actief in de wereld van onder meer radio- en telecommunicatie. Het bedrijf heeft ook iets met koers, met name als aanbieder van de wielrenneroortjes of van de radiocommunicatie in volgwagens. Het is ook leverancier van radionetwerken voor grote evenementen zoals Matexpo of Waregem Koerse. Nu wordt aan het technologisch aanbod nog een nieuwe dimensie toegevoegd met een innovatieve reeks walkietalkies. Een zegen voor wie onder meer meedoet aan begeleiding van de koersen over heel West-Vlaanderen en daarbuiten. 

“Communiceren via een walkietalkie was voorheen vaak een one-way gesprek van A naar B, dit met de beperkingen opgelegd door de regulator inzake radiofrequentie en bereik”, aldus Steven Demeulemeester van GTV. “Met de lancering van het Syco PTT- platform introduceert GTV nu een nieuw en uniek concept van smart-walkietalkies en walkietalkie-smartphones. Gebruikers/bedrijven moeten niet langer de keuze maken uit walkietalkie of een smartphone. Met 1 druk op de knop kan iedereen met iedereen spreken, waar ook ter wereld. Er zijn geen beperkingen meer qua afstand, wat altijd het meest gekende nadeel was van traditionele radiocommunicatie. De nieuwe generatie walkietalkies zijn ook perfect compatibel met alle denkbare GSM-netwerken.”

Het toepassingsveld is uiteraard veel ruimer dan de koers of events alleen. “Denk maar aan arbeiders met walkietalkies op een werf in Harelbeke die communiceren via de smartphone van de werfleider in het buitenland, aan bestelwagens van een koerierdienst die via dispatch aangestuurd worden over het ganse land of aan dokwerkers in uitgestrekte havengebieden”, aldus nog Steven Demeulemeester. Bijkomend kan de beheerder ook via het dispatch platform de gebruikers en toestellen van op afstand beheren en lokaliseren.”