Kortrijk allernieuwste leie 18

Kortrijk wil startersstad Gent achterna

KORTRIJK – Ondernemerschap zit in het DNA van de Kortrijkzaan. Vanuit de stad worden er daarom verschillende initiatieven gesteund in overleg en samenwerking met de ondernemersgemeenschap. Er is met ‘Onderneem in Kortrijk‘ een dienst waar ondernemers met hun vragen terecht kunnen, een beleidsplan met specifieke acties en maatregelen voor ondernemers zoals onder meer ‘Kortrijk Zaait‘. Ook voor starters is er meer dan ooit specifieke aandacht.

Maandag 25 maart krijgt de tweede editie van het Startersevent zijn beslag in het Ibis Styles Hotel. Liefst 91 starters schreven zich in voor één of meerdere workshops. Zij kunnen van 16 tot 19 uur terecht in 9 verschillende workshops bij experten. Die experten nemen hen onder andere mee in de opmaak van een businessplan, verschillende financieringsvormen, marktonderzoek, marketingplannen, communicatie en beleving rond producten of diensten en de uitdagingen in de horeca. Een volledig overzicht van het programma vind je terug op www.kortrijk.be/onderneeminkortrijk.

Aansluitend op de workshops volgt om 19.45 uur het Ondernemerscafé, een netwerkevent voor ondernemers. Inschrijven voor het café is niet nodig. Iedereen met een warm hart voor het ondernemerschap is er welkom.

In tijden waar innovatie, nieuwe concepten en een veranderend consumentengedrag veel uitdagingen bieden, is het van belang dat starters met een zo goed mogelijke voorbereiding hun ambitie aanvatten, aldus schepen van Economie Arne Vandendriessche die zelf ook ondernemer is. “Via dit event proberen we starters voor te bereiden op de vele uitdagingen van het ondernemerschap”, aldus de schepen. De Kortrijkzaan heeft duidelijk goesting om te ondernemen. Als stad willen we hen daar maximaal in ondersteunen.”