B2BSmaakmarkt_1

West- en Oost-Vlamingen, Fransen en Walen stellen samen hun lekkers voor

KORTRIJK – Op 18 maart 2019 bracht de B2B Smaakmarkt een honderdtal producenten en ambachtslui uit les Hauts-de-France, Oost- en West-Vlaanderen en Wallonië samen. Tijdens de eerste editie van deze Frans-Belgische professionele kennismakingsbeurs in Kortrijk Xpo stelden vaklui hun heerlijke producten voor aan chef-koks, aankopers, distributeurs, horeca-uitbaters en retailers.

De B2B Smaakmarkt is geen verkoopsbeurs, wel een kennismakingsbeurs. Gepassioneerde vaklui stelden op de business-to-business beurs trots en vol enthousiasme hun delicatessen voor. De exposanten namen de tijd om hun verhaal uit te dragen tijdens een eerste persoonlijk contact in een gemoedelijk kader.
Honderd exposanten met karaktervolle, authentieke en artisanale producten waren te vinden op deze beurs. Ze kregen een plaats in een van de zes categorieën: dranken (36), zoet en hartig (21), zuivel (14), vis en vlees (14), groenten en fruit (13) en distributie (4). Een 500-tal professionele bezoekers maakten kennis met deze producenten. De beurs richtte zich naar chef-koks, food-professionals, grossisten, aankopers en eigenaars van een horeca-, delicatesse- of retailzaken.
De B2B Smaakmarkt is een nauwe samenwerking tussen twee Interreg-projecten Filière AD-t en Reframe. 23 organisaties uit Noord-Frankrijk, Wallonië West- en Oost-Vlaanderen sloegen hierbij de handen in elkaar. De exposanten, vaak kleine kmo’s met weinig of geen professionele beurservaring, waren afkomstig uit de projectregio’s. De omkadering van de B2B Smaakmarkt maakte de instapdrempel voor hen zo klein mogelijk, met begeleiding en zonder instapkosten.
In West-Vlaanderen bestaat zo’n smaakbeurs voor professionele klanten al langer in de schoot van de werking van 100% West-Vlaams (een organisatie van POM West-Vlaanderen en Inagro).