Lapauw UK

Lapauw International wapent zich tegen de Brexit met nieuwe dealer

HEULE – Gouverner c’est prévoir, zegt het spreekwoord. Lapauw International, producent en verdeler van industriële wasmachines, wapent zich alvast tegen elk mogelijk scenario in het Brexit-verhaal. Het bedrijf van Philippe D’heygere en CEO Steven Renders, heeft zopas een nieuw distributieakkoord gesloten met het Britse Cherry Tree.

Cherry Tree, met standplaats Lanceshire, is een bekende naam in het Verenigd Koninkrijk. Net als Lapauw is het een familiebedrijf. “De Britse markt is zeer belangrijk voor ons”, zegt CEO Steven Renders namens Lapauw International. “Zo belangrijk dat we nood hebben aan een nieuwe dealer met dezelfde dynamiek en visie op termijn. Cherry Tree is ons zelf komen vinden met een voorstel dat ons meteen beviel. Ze hebben de techniekers aan boord die we wensen voor onze alles bijeen gesofisticeerde machines. Ook qua service en kwaliteitsvereisten beantwoorden ze aan onze verwachtingen.”

Het distributiecontract tussen Lapauw en Cherry Tree heeft een looptijd van onbepaalde duur. “Je kan proberen zelf naar de markt toe te gaan of je kan beroep doen op een lokale dealer  die de markt perfect kent”, aldus nog Renders. “Gezien de onzekerheid in het VK, twijfelden we niet en kozen we voor de tweede optie. Cherry Tree was bovendien geen onbekende want ze verkochten al onze tweedehands wasmachines. Nu gaan we dus een stap verder en kan Cherry Tree ook ons nieuw aanbod slijten. Brexit of niet, we hebben sowieso de ambitie om meer te doen in het Verenigd Koninkrijk.”

Lapauw International is een grote naam in de sector. Het produceert en exporteert zijn industriële wasmachines aan ruim zestig landen wereldwijd. Philippe D’heygere nam Lapauw over in 2010 en is werkgever voor ruim honderd mensen.