De Crom Sandrine

Brugs bedrijf kan 5G uitrollen in de regio

BRUGGE – In het Brugse schepencollege heeft gemeenteraadslid Sandrine De Crom een wel heel pertinente interpellatie op de agenda geplaatst. Het betreft het uitrollen van 5G in de Haven van Zeebrugge en, in een latere fase, in de hele Brugse binnenstad. “We hebben met het Brugse bedrijf Citymesh de perfecte internationale speler in huis om te zorgen dat Brugge hierin een voortrekkersrol kan spelen om zo de stad en de haven een enorme boost te geven naar groei en tewerkstelling”, aldus De Crom die ook zetelt in het federaal parlement. 

Dat er gratis WIFI wordt geïnstalleerd in bepaalde delen van de Brugse binnenstad, is te weinig, vindt De Crom. Volgens haar kan Brugge een voortrekkersrol spelen richting 5G, en dit met dank aan het in de materie gespecialiseerde bedrijf Citymesh. 5G zou kunnen zorgen voor nieuwe producten en diensten die het Brugse bedrijfsleven inclusief de haven van Zeebrugge, ten goede zouden kunnen komen. Sowieso worden bedrijven aangetrokken door de nieuwste technologische toepassingen. “Waar wachten we dus op?”, vraagt De Crom zich af. “Dit kan een positieve beslissing zijn die het schepencollege moet nemen tijdens deze legislatuur.”

Het Brugse Citymesh zou voor de uitrol van 5G al in gesprek zijn met de autoriteiten van de Zeebrugse haven, alsook met een aantal bedrijven uit de regio.