BRUGGE – Brouwerij De Halve Maan is erin geslaagd om het traditionele Brugs Tarwebier terug te brengen daar waar het volgens CEO Xavier Vanneste hoort gebrouwen te worden: in Brugge. Vijftien jaar lang werd het elders klaargestoomd. Alken-Maes had al jarenlang de concessie op zak. De Halve Maan zelf, onder meer de moedermaatschappij van het succesbier Brugse Zot, is in volle expansie.
De Brugse brouwerij neemt de productie en commercialisatie van het Brugs tarwebier over maar wil verder blijven samenwerken met Alken-Maes. De Halve Maan gelooft dat er een markt is voor authentieke, oude bieren en wil het tarwebier opnieuw helemaal lanceren. Er zullen per uur 8.000 flesjes met Brugs Tarwebier van de band lopen in de brouwerij. Vanaf begin volgende maand neemt De Halve Maan de markt dan integraal over. Ook de smaak krijgt opnieuw zijn origineel timbre. “We gaan terug naar het oorspronkelijke recept en de oorspronkelijke uitstraling van het bier”, zegt Xavier Vanneste van De Halve Maan. “Het bier zal opnieuw gegist worden op de fles. We gaan ook 100 procent voor West-Vlaamse hop uit de Westhoek.”