ICO Zeebrugge

Zeebrugge moet ‘Tesla City’ worden

ZEEBRUGGE – Rond deze tijd is de eerste lading van Tesla’s (Model 3) aangekomen in Zeebrugge bij goederenbehandelaar ICO. ICO is een specialist in het inklaren van auto’s van allerlei merken voor de Belgische en Europese markt. Vanaf nu zouden wekelijks 3.000 Tesla’s moeten afgezet worden op de kade. ICO beheert in Zeebrugge de grootste autoterminal ter wereld. 

De komst van Tesla met zijn elektrische auto’s zorgt voor bijkomende jobs en nieuwe investeringen bij ICO. Om en bij de 200 nieuwkomers kunnen aan de slag bij ICO. De zoektocht ging in december van start met hulp van de VDAB. ICO breidt ook zijn terrein met een derde uit. In totaal gaat het nu om 200 hectare.

De komst van Tesla alleen is goed voor een investering van 30 miljoen euro. ICO behandelde in 2018 2,1 miljoen wagens op zijn terminal. De sterkte van het concept zit hem vooral in de meerwaarde die ICO biedt. De auto’s worden niet alleen ingeklaard maar krijgen ook een finishing touch behandelingsbeurt vooraleer ze naar de dealers gaan. Zo werd er speciaal voor Tesla ook geïnvesteerd in (liefst 300) oplaadpalen zodat de elektrische wagens van Tesla voor het grootste deel ‘opgeladen’ naar de dealers kunnen vertrekken.

ICO boekte volgens de laatst beschikbare cijfers 153 miljoen euro omzet en blijkt ook bijzonder winstgevend te zijn.