Spegelaere

Familie Spegelaere zorgt voor make-over

BRUGGE – De familie Spegelaere heeft zijn nieuwe en milieuvriendelijke showroom officieel in gebruik genomen. De ondernemersgezinde familie is in de Brugse regio dealer  voor de topmerken Jaguar en Land Rover.

Aan de nieuwbouw is een jaar van intens werk vooraf gegaan. Het ‘New Arch’ concept tekent voor de nieuwe corporate identity van de merken Jaguar en Land Rover die onder één dak worden aangeboden. In samenwerking met architect Delafontaine kreeg Jaguar Land Rover Spegelaere een complete make-over. Naast de behoorlijk frisse showroom werd er ook voldoende plaats voorzien voor een lounge ruimte en een business corner, wat het wachten tijdens een onderhoud aangenaam moet maken. “Indien nodig, kan er bij ons zelfs vergaderd worden in een speciaal uitgeruste conferentieruimte, zo laat de familie Spegelaere weten. Er wordt ook voorzien in een aparte tweedehandsafdeling.

Een sterk groeiend familiebedrijf

Het was vader Hubert Spegelaere, die eerder zijn bakkerij overliet, en zijn vrouw Lieve, die in december 1997 aan de basis lagen van Jaguar Land Rover Spegelaere. Hun zonen Frederik en Filip waren aanvankelijk concessiehouder van Land Rover en het vroegere MG Rover. Omdat de garage nog in aanbouw was, werd een tijdelijke locatie gezocht aan de rand van Brugge, beter bekend als ‘de rampe’ in Oostkamp. Op 1 mei 1998 was de nieuwe Land Rover garage aan de Legeweg klaar. Later kon je in de Spegelaere garage ook terecht voor Jaguar, het andere iconische Britse automerk. Sindsdien kende het familiebedrijf een voortdurende expansie en werd verdere uitbreiding en vernieuwing noodzakelijk.