De Visscherie

De Visscherie krijgt nieuw uithangbord

BRUGGE – Op Valentijn nog snel een tafeltje boeken bij De Visscherie in Brugge, heeft even geen zin. Het prestigieuze Brugse visrestaurant De Visscherie op de Vismarkt gaat over in andere handen en is in afwachting even gesloten. Het werd reeds 42 jaar uitgebaat door Tillo Declercq en zijn vrouw Linda Gernaey. De Kossovaar Flovyn Xanif neemt per 1 maart de zaak over. Hij is de buurman van het naast De Visscherie gelegen horeca-zaak Old Bruges.

“Mijn vrouw en ik worden dit jaar allebei 69 en er is geen familiale opvolging”, liet uitbater Tillo Declercq recent weten in de media. Ook bij het personeel ontbrak de interesse. Tillo Declercq liet verstaan dat hij liever een andere toekomst had gezien voor de zaak. “Maar het was tijd om ermee te stoppen”, aldus de uitbater. De Visscherie stond bekend voor zijn uniek kader in combinatie met zijn exquise gerechten.

Het visrestaurant opende de deuren in 1976 en groeide uit tot één van de evergreens of klassiekers in de Brugse horeca. Niet alleen Bruggelingen of West-Vlamingen waren geregeld bezoekers, maar ook buitenlandse toeristen vonden al die jaren vlotjes de weg naar de klasrijke zaak. TripAdvisor gaf de horeca-zaak altijd een hoge kwotering mee. Ook commentaren van buitenlandse gasten logen er nooit om dat De Visscherie iets bijzonders had.