Ubuntu Madeinwestvlaanderen

Groep Ubuntu x 8K wordt mega speler in de sociale sector

KORTRIJK – Groep Ubuntu, den achtkanter, Comforte, Hise, EPO2, De Stroom, De Drie Wijzen en tAlternatief, één voor één organisaties die ondersteuning bieden aan kwetsbare doelgroepen, hebben de krachten gebundeld en vormen sinds kort één sociale netwerkorganisatie. De nieuwkomer gaat van start onder de noemer Groep Ubuntu x 8K en wordt begin februari (2/2) officieel voorgesteld. 

De acht spelers samen vormen een sterke, veerkrachtige sociale onderneming met een aanbod voor Zuid-West- en Zuid-Oost-Vlaanderen. Momenteel stelt Groep Ubuntu x 8K meer dan 600 mensen te werk, waaronder 250 binnen de sociale economie. Er wordt ondersteuning geboden aan bijna 1.000 mensen. De expertises worden gedeeld en het aanbod uitgebreid voor diverse ‘kwetsbare’ groepen: mensen met een verstandelijke beperking, eventueel met bijkomende motorische problematiek, mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, mensen met autisme, mensen met een sensoriële beperking, gezinnen en kinderen én mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Anders én sector overschrijdend. “We geloven er immers sterk in dat we net met die combinatie van ondersteuning en sociale economie een perfect aanbod op maat van elk individu kunnen ontwikkelen en uitwerken, en elkaar kunnen versterken”, heet het officieel. “Verder, sterker en anders, dat zijn de pijlers van onze strategie. Zaterdag 2 februari stellen we ons vernieuwde aanbod voor. We doen dat in Den Départ en Tranzit in Kortrijk. Op vrijdag bieden we workshops aan voor organisaties waarmee we samenwerken en ontvangen we onze medewerkers en vrijwilligers. Op zaterdag richten we ons op de mensen die een beroep doen op onze dienstverlening en hun netwerk, en kan het brede publiek proeven van onze vernieuwde organisatie. We mikken hiermee op 1.500 bezoekers.”

Groep Ubuntu x 8K zal op dagdagelijkse basis worden geleid door algemeen manager Petra Vercruysse. Els Rapsaet werd benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur.