Savaco CarlRik-DegroofPetercam

Savaco wil ook in 2019 blijven groeien

KORTRIJK – Savaco is geselecteerd als één van de Trends Gazellen 2019 in de categorie grote bedrijven voor de provincie West-Vlaanderen. Voor de achtste keer al wordt Savaco zo geselecteerd als snelgroeiend en impactvol bedrijf in de regio. Trends Gazelle word je op basis van harde groeicijfers: groei in omzet, groei in personeel en groei in toegevoegde waarde. Het bedrijf dat op deze vlakken het hoogste scoort, mag zich een jaar lang Trends Gazellen Ambassadeur noemen. Naar aanleiding van de nominatie laat het management weten dat het ook dit jaar het groeipad wil blijven inslaan. 

Dat Savaco opnieuw bij de laureaten hoort, hoeft niet te verbazen. Op vier jaar tijd kende de IT-dienstverlener immers een omzetgroei van 21 naar 30 miljoen euro. “De economie draait op volle toeren, bedrijven durven investeren in innovatie, en dat is goed nieuws voor een technologieverspreider als Savaco”, legt CEO Rik Vandemoortele uit. “Ons uitgebreide aanbod aan oplossingen en diensten sluit immers perfect aan bij de noden en doelstellingen die veel Vlaamse bedrijven vandaag hebben. Door sterk in te zetten op innovatie, wisten we heel wat grote opdrachten binnen te halen.”
Savaco werkt bovendien al enkele jaren aan een ambitieuze groeistrategie. “In 2017 al hebben we onze visie en strategie tot 2020 vastgelegd”, aldus nog Vandemoortele. “We willen een groeibedrijf zijn en blijven, terwijl we onze medewerkers blijvend de kans geven om zich te ontplooien en met ons mee te groeien. Zo willen we onder andere het aantal medewerkers laten groeien met zo’n 20% tegen 2020.”

Teamwerk boven alles

Bij Savaco zijn ze trots met hun nominatie als Trends Gazelle. “Het is een mooie beloning voor het vele werk dat we de laatste jaren verzet hebben,” zegt co-CEO Carl Sabbe. “Als bedrijf goede groeicijfers neerzetten, kan echter niet zonder medewerkers. We zijn dan ook het hele Savaco-team dankbaar voor hun continue gezamenlijke inzet. Daarnaast bedanken we ook onze klanten voor het vertrouwen dat ze vaak al jaren hebben in onze expertise.”
Savaco’s ambities voor 2019? Carl Sabbe en Rik Vandemoortele zijn formeel: “We willen onze klanten blijven ondersteunen met innovatieve technologie, en hen helpen om voorop te blijven in de sterk digitaliserende wereld van vandaag. Op die manier gaan we voor duurzame groei voor Savaco. En om die groei mogelijk te maken, moeten we blijven inzetten op mensen. We zijn dan ook constant op zoek naar versterking binnen onze verschillende teams.”