Vergotte 19

Autodealer Vergotte al 85 jaar incontournable

WAREGEM – Januari is traditiegetrouw de automaand bij uitstek. Garage Vergotte uit Waregem (dealer van Audi en VW) neemt de gelegenheid te baat om niet alleen klanten te lokken met aantrekkelijke condities, maar ook zichzelf in de bloemetjes te zetten met zijn 85e verjaardag. 85 jaar maar dartel als een veulen in de weide. Nooit eerder werden zoveel auto’s verkocht als in 2018. Een speciale marketingcampagne moet het ‘métier’ van drie generaties Vergottes in de kijker plaatsen. 

Bedrijfsleider Tony Vergotte stond er zelf perplex van toen hij enkele weken terug de sales cijfers van 2018 onder ogen kreeg. Alle records gebroken. Er werden op twaalf maanden tijd bestelbonnen opgemaakt voor bijna 1.000 auto’s (933 om precies te zijn). Ter vergelijking: in 2017 werd afgeklokt op 750 wagens. Bij Vergotte werken alles bijeen 25 mensen die zich het motto van het bedrijf -de klant staat altijd in het centrum van onze universum- kennelijk helemaal eigen hebben gemaakt. “Alhoewel de meerderheid van de klanten afkomstig is uit de eigen regio, hebben we ook soms kopers uit andere provincies”, weet Tony Vergotte. “Ze komen ons vertellen dat ze nergens beter gediend zijn dan bij ons. Dan weet ik dat onze missie als autodealer geslaagd is.”

Vergotte is voor 80 procent aangewezen op de B2B-markt. Niet alleen voor sales maar uiteraard ook voor leasingformules. Of Vergotte in 2019 nog beter kan doen dan in het recordjaar 2018? “Moeilijk te zeggen natuurlijk”, aldus Tony Vergotte, “maar we hebben alvast enkele innovaties die baanbrekend kunnen zijn. Na de Kever en de Golf lanceert VW dit jaar immers een totaal nieuw concept in het premium segment met de I.D. Ook Audi pakt uit met iets totaal nieuws: de e-tron, een volledig elektrische SUV. Innovaties die in beide gevallen veelbelovend zijn.”

Tony Vergotte vertegenwoordigt de derde generatie van het familiebedrijf. Zijn grootvader Gerard hield tijdens het interbellum de boorling boven de doopvont in Sint-Baafs-Vijve. We schrijven oktober 1933. Na een overstapje richting Sint-Baafs-Vijve kwam de dealer zich eind de jaren vijftig, en onder impuls van Norbert Vergotte definitief vestigen in Waregem. Tony Vergotte, die reeds als zestienjarige auto’s hielp verkopen bij zijn vader, tekende in 1999 voor de overname van de familiezaak. Sindsdien liep alles crescendo.