Emdeka

Leiedal stelt KMO-zone Emdeka in Bellegem voor

BELLEGEM – De streekintercommunale Leiedal heeft tekst en uitleg gegeven bij de realisatie van de 2,3 hectare grote KMO-zone Emdeka, zo genoemd naar de vroegere meubelfabriek. Aan de rand van Bellegem hebben vier bedrijven een lot aangekocht en komen er zich definitief vestigen. Er zijn nog drie loten beschikbaar, waarvan er twee in onderhandeling zijn. 

Streekontwikkeling, ruimte creëren om te ondernemen: het is niet altijd a walk in the park. Bij Leiedal weten ze er alles over. Tien jaar terug ging Emdeka over de kop en nu pas is de zone klaar voor een nieuwe bestemming. De investeerders kwamen hun plannen toelichten. Dit jaar nog zullen Labarque Interieur, BAM Technics (gespecialiseerd in poorten en allerlei afsluitingen) en Dries Delcroix (tuinaanleg, tuinarchitect) zich in Bellegem komen vestigen. Uiterlijk begin 2020 wil ook het snel groeiende topbedrijf Catael (specialist in industriële automatisering) zijn plaats ingenomen hebben op de bedrijvenzone Emdeka.

Leiedal benadrukt dat het de eerste en ook enige KMO-zone is voor Bellegem. In andere randgemeenten zoals Lauwe en Marke wordt ook werk gemaakt van een soortgelijk aanbod. Leiedal laat bij monde van voorzitter Koen Byttebier en projectverantwoordelijke Cindy Deglorie weten dat het ten allen tijde streeft naar een harmonie met de bewoners en de natuur. Op Emdeka is het grootste lot (5.000 vierkante meter) op vandaag nog beschikbaar.