Ekopak moutainbike

Ekopak Business Trophy mikt op sportieve bedrijven

TIELT – De maand januari is traditioneel de maand van de goede voornemens voor het verdere verloop van het jaar. Het Tieltse ecologisch bedrijf Ekopak wil individuen en/of bedrijven alvast helpen aan goede ideeën om er ook een sportief jaar van te maken en organiseert daarom deze zomer een uniek mountainbike event: de Ekopak Business Trophy doorheen de Vlaamse Ardennen.  

Ekopak is een West-Vlaams bedrijf actief in de industriële waterbehandeling. Het is gespecialiseerd in het aanmaken van proceswater en het conditioneren ervan. Innovatie is de drijvende kracht achter het bedrijf uit Tielt. Zo werd het bedrijf bekroond met ‘de meest beloftevolle onderneming van West-Vlaanderen, anno 2016/2017. CEO Pieter Loose is thuis op meer dan één markt. Zo bouwt hij ook een sporthotel in de Vlaamse Ardennen (Kluisbergen), net over de grens met Oost-Vlaanderen.
Op vrijdag 23 augustus wil hij daar een sportief netwerkevent laten doorgaan. “De Ekopak Business Trophy is een behoorlijk uniek evenement waarin u eerst op de mountainbike aan teambuilding doet samen met drie van uw sportiefste collega’s, om daarna gezellig na te kaarten en te netwerken tijdens een walking diner op een warme setting”, aldus Pieter Loose. “Het sportieve element begint nadat we u ontvangen hebben in een sfeervolle locatie. U ontvangt een startpakket voor een team van vier. Vervolgens kan u aanschuiven op het indrukwekkende mountainbike parcours vlakbij de iconische Hotondmolen. Daar krijgen de deelnemers 35 kilometer voor de wielen. Deelnemers kunnen er proeven van alle ingrediënten: een pittoresk dorpje, golvende velden, lange bospassages met enkele technische meesterwerkjes en flink wat hoogtemeters, en een strook met ‘s werelds bekendste kasseien. Uiteraard wordt alles besloten met een verzorgde walking dinner en een netwerkmoment.”
Volgens Pieter Loose is het competitieve aspect van ondergeschikt belang. “Het gaat tijdens het fietsen vooral om het element teambuilding”, aldus Loose. “De doorslaggevende tijd voor de uitslag is die van de traagste deelnemer van uw kwartet. Het komt er dus net als in uw bedrijf op aan om de zwakste schakel vooruit te stuwen.”