wevelgem airport

Luchthaven Kortrijk-Wevelgem kende boerenjaar

WEVEGEM – Het voorbije jaar 2018 was een cruciaal jaar voor de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem. De aangepaste infrastructuur zorgt er voor dat Kortrijk-Wevelgem Airport meer dan ooit een toekomst heeft, wat vooral de bedrijfswereld en de zakenvluchten ten goede komt. Een handvol West-Vlaamse topondernemers heeft zijn eigen vliegtuig staan op de luchthaven.

Ten opzichte van het jaar 2017 noteerde het buitenlands commercieel en zakelijk verkeer een stijging van +13% (2.781 vliegtuigbewegingen)  Er zaten ook 31 meer reizigers op die vluchten.  “Deze cijfers zijn de beste van het voorbije decennium”, zegt kaderlid Stefaan Van Eeckhoutte. “Het all time record dateert van 2007. Het totaal aantal reizigers strandde in 2018 op 70.588, goed voor een stijging van 14%.  Ook het aantal vliegtuigbewegingen steeg met 11%. De totaalcijfers worden gedomineerd door scholings- en trainingsvluchten.”

De luchthaven heeft zijn revival vooral te danken aan een nu helemaal aangepaste infrastructuur. Sinds november 2017 kunnen vliegtuigen hun landing inzetten met dank aan een  up-to-date GPS. Dit was hoogst noodzakelijk. De technische bereikbaarheid van de luchthaven is nu volledig aangepast. “De klanten hebben hierop zeer positief gereageerd, en dat heeft ook nieuwe operatoren en ook nieuwe klanten aangetrokken”, heet het officieel. “Het blijkt ook dat er meer en meer long range business jets met intercontinentaal bereik de luchthaven aandoen.”