unilin insulation

Unilin doet koopje boven de Moerdijk

WIELSBEKE – Unilin heeft de hand gelegd op de Nederlandse groothandel Koninklijke Peitsman, een familiebedrijf dat in Rotterdam is gevestigd en meer dan 130 jaar traditie op de teller heeft staan. Koninklijke Peitsman is een speciaalzaak voor woning- en projectinrichting.

Beide partijen houden er het zwijgen toe in verband met de overnameprijs. De Nederlandse krant Het Financieel dagblad maakte de deal bekend. Peitsman is een  naam boven de Moerdijk. Het verdeelt producten via elf vestigingen die uitsluitend in Nederland zijn gelegen. Bij het bedrijf werken om en bij de 140 mensen. Peitsman staat ook bekend als vrij winstgevend.

Unilin, dat onder meer de merken Quick-Step en Pergo verdeelt, zet meteen een belangrijke strategische stap bij de Noorderburen, ook al moet het overnamecontract nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten en door de Nederlandse toezichthouder. Naar verwachting zal dat weinig problemen opleveren. Unilin zelf is sinds 2005 een dochtermaatschappij van het Amerikaanse Mohawk. Mohawk is met een omzet van 9,5 miljard euro de nummer één wereldwijd in vloerbekleding. Unilin werd in 2005 gekocht voor 2,2 miljard euro.