Cras Marché Magique

Cras organiseert warmste Marchée Magiek

WAREGEM – Mensen die geregeld tussen Gent en Kortrijk pendelen zullen beslist de houtmagazijnen kennen van Cras langs de E17 ter hoogte van Deerlijk. Het familiebedrijf stockeert er een belangrijk deel van zijn tussenvoorraad massief hout, bestemd voor de handel, maar ook voor de productie van tuinhout, gevelbekleding en parket. Maar er is ook ruimte voor iets anders: op zondag 9 december organiseert Cras daar voor de tweede keer een grote overdekte kerstmarkt als steun aan ‘De Warmste Week’ van radiozender Studio Brussel.

Cras is een familiaal gerund houtbedrijf met 15 eigen houthandels (woodshops) over het land verspreid maar ook met eigen fabrieken die parket, binnendeuren, tuinhout, tuinhuisjes, gevelbekleding en nog veel meer mooie producten in hout maken. Het bedrijf viert dit jaar zijn 140 jarig bestaan en stelt in totaal 450 mensen te werk. “Twee jaar geleden verloren we bij Cras een geliefde collega aan kanker”, heet het bij Cras. “Anne Vindevogel moest ons veel te vroeg verlaten en het bedrijf was in shock. We besloten toen om niet bij de pakken te blijven zitten. Daarom organiseerden we toen de eerste editie van ‘Wood for Life’ en zamelden maar liefst 40.000 euro in ten voordele van Kom op tegen Kanker. Een belangrijk neveneffect : deze gezamenlijke inspanning bracht meteen ook het ganse bedrijf dichter bij elkaar.”

Onder de naam ‘Marchée Magiek’ steekt Cras dit jaar opnieuw de schouders onder de Warmste Week. Deze keer met een kerstmarkt die in een magisch kleedje zal zitten, met veel aandacht voor sfeer en decor. Naast de vele eet- en drankstandjes werd ook plaats gemaakt voor een photobooth, kinderanimatie en bovenal veel muziek en gezelligheid. De medewerkers van Cras organiseren het event.

De volledige opbrengst van de verkoop van hapjes, drankjes, houten gadgets en alle randactiviteiten gaat naar de actie Kom op tegen Kanker. Cras hoopt dit jaar met een nog grotere cheque naar het slotevent van ‘De Warmste Week’ in Wachtebeke te trekken. De toegang tot Marchée Magiek is gratis.

info: www.marcheemagiek.be of op Facebook: ‘Wood for Life’